Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Advanced Joint Health Tablet

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi. 


Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

sumber: www.shaklee.com.my

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

suri rumah 4 hari

bergelumang dengan kakak dan adik memang heaven! bersama2 syurga dunia, bahagianya mama rasa... sampai kan kakak yang dulu sangat manja dengan papa, jadi sangat manja dengan mama... malam2 cari mama nak tido... ape je yang tak kene, dok rengek2 kat mama... papa rilex je nonton anime... cis!
dan hari terakhir mama jadi suri rumah, mama kene selsema... tanda mama tak cukup rehat... bile malam menjelang, mama bagitau papa mama nak tido awal... tapi, putri2 masih mahukan mama... wahahaaha... tak dapat jugak tido awal...
----------------------------------
lama dah mama tak cite kisah hujung minggu kita, kan... sabtu tu kita pegi kenduri kawin kawan papa... lepas tu, kita pegi kuala kangsar rumah opah yang... lepas tu, kita balik trong kejap.. sebelum balik trong, singgah taiping...
misi mencari sofa untuk rumah baru!!! :) sofa ni ada kat mico taiping je... mico ipoh sume tak de...
mama papa pilih kaler hitam.
kakak paling suka pegi kedai perabut sebab bole lompat2 atas katil. semua tilam kakak test..haha
ahad samp…

Supplemen Semasa Mengandung

Pada amnya, ia adalah yang terbaik untuk mengelak daripada mengambil sebarang ubat-ubatan semasa kehami lan, terutamanya dalam 3 bulan pertama. 

Walau bagaimanapun, preskripsi ubat, multivitamin dan suplemen mungkin perlu diambil semasa mengandung. Anda perlu memberitahu atau tanya doktor anda jika anda mengambil sebarang ubat preskripsi dimana ubat-ubatan ini mungkin perlu diubah atau diubahsuai sebelum diambil oleh ibu hamil.
Sesetengah nutrien yang terdapat dalam diet normal adalah tidak mencukupi. 
Oleh itu, ibu hamil haruslah mengambil multivitamin dan suplemen tambahan untuk keperluan seharian semasa hamil.  Sebagai contoh, jumlah zat besi yang diperlukan semasa kehamilan adalah dua kali ganda untuk memenuhi permintaan yang bertambah. Walau bagaimanapun, jumlah yang digunakan daripada diet normal tidak mencukupi untuk memenuhi keperluan asas semasa kehamilan. Jika ibu hamil mempunyai anemia, pengambilan multivitamin dan suplemen zat besi perlulah diambil setiap hari. Besi boleh men…

koleksi testimoni collagen powder shaklee

picture tells everything!
-----------------------------
manfaat berganda2 dengan kolagen shaklee. bole di makan dan di buat masker jugak! yang penting, husband suka... :)
--------------------------
ibu2 menyusu juga tak ketinggalan mahu cuma kolagen !
---------------
belum habis sekotak, (bermaksud kurang dari 15 sachets kolagen) kulit nampak lebih sihat.  ----------------
2 minggu berkolagen, kulit lebih putih dan jerawat2 kecil di dahi berkurangan.
-------------
1 kotak kolagen. pipi mula tegang dan kulit lebih berseri.
-----------------------------
penggunaan yang konsisten sebanyak 3 kotak, memberikan impak yang maksima!

usah lah ragu-ragu dengan shaklee, anda pasti menyesal di kemudian hari.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

furniture hunt!

hujung minggu kita di temani atuk, nenek dan pak lang... happy sangat mama rasa... (^__________^)
as usual, sabtu adalah family day kita.. kita akan spend the whole afternoon untuk jalan2.. tapi minggu ni, ada fokus! mamapapa nak cari bedroom set n sofa set untuk rumah baru.
last time MICO buat promotion, tak sempat nak grab. but this time, mamapapa decide untuk booking bedroom set dulu... sofa set tak jumpa yang berkenan.
ada 2 furniture fair. 1 kat stadium. cari punya cari, MICO tak join pulak furniture fair tu. ada jugak furniture dari other company yang agak ok. tapi,bile telek punya telek, mico still top one dari segi kualiti n workmanship.

so, papa plan nak pegi mico jalan kampar. mico kat jalan2 yang lain dah pegi. sampai depan showroom nye, rupe dia tutup and dia join lagi 1 furniture fair. so, gigih mencari tempat fair nye sebab mamapapa tak tahu. akhirnye jumpa jugak!
round punye round, mamapapa sepakat pilih bedroom set ini.
8' x 8' wardrobe. (over sikit pintu nye tapi mama suke sangat! …

ragam si adik yang hampir 1 tahun!

terlepek di lantai bile-bile dia suka.

 sama macam kakak masa kecik2, suka masuk dalam kotak. well actually, bukan 'suka' masuk, tapi ni first time adik putri buat macam ni. bermaksud, dia sudah semakin bijak meng explore barang2 sekeliling.
gaya tido fov adik. sambil goyang2 kan kakinya... amboiii adik!
suka memuncungkan bibirnye bile nampak cicak atau sesuatu yang bergerak atau mahukan sesuatu atau tak sabar nak makan atau tak sabar nak nenen atau berebut barang dengan kakak.
manissss as always. :)
development adik agak perlahan daripada kakak. tak kisah lah asalkan adik sihat sejahtera and happy selalu, mama dah gumbira!
video adik!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

2 manfaat utama Shaklee Collagen Powder

semakin kita tua, tubuh kita menghasilkan kurang dan semakin kurang kolagen. ini bole menyebabkan lebih banyak kedutan dan garis halus di samping kulit yang semakin kendur.



selain umur, sebab-sebab lain yang menyebabkan kita kekurangan kolagen di dalam tubuh kita adalah, 1. sinaran matahari 2. radikal bebas di udara 3. air dan nutrisi 4. merokok dll.
jadinya, supplement kolagen yang unggul dari shaklee semestinye

SHAKLEE COLLAGEN POWDER.

2 manfaat utamanya iaitu:

TAMPAK LEBIH MUDA
kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik.kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.membantu menghilangkan tanda penuaan.
RASA LEBIH MUDA kolagen adalah sama penting untuk tulang seperti juga tulang perlukan kalsium.kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkin…

COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

* Berat molekul diukur dalam unit Dalton
sumber:…