Skip to main content

you are my everything...


lama dah mama tak cerita kisah putri2,kan...
hihi...
kisah hujung minggu yang selalunya mama update tiap hari isnin...

kali ni, kisah hujung minggunye adalah...
pak long putri2 selamat sudah menikahi pasangannya...

gambar dari fb mak long.






mama memang nak pegi sangat2...
tapi papa tak cuti...
macam2 mama plan nak pegi berdua je dengan adik putri...
tapi akhirnya, tak dapat pegi jugak sebab adik putri tak sihat..

tak pe lah...
ahad akan datang ni, kenduri kat melaka pulak..
serius mama dah tak sabar ni nak balik melaka berkenduri kendara...
=)

putri-putri mama macam biasa saja...
adik semakin lasak...
lebih lasak dari kakak masa kakak sama umur dengan adik...
adik akan berusaha dapatkan apa yang adik nak...
beza dengan kakak yang sentiasa harap mamapapa atau opah bagi apa yang kakak nak...
kakak dah semakin bijak bercakap...
dah pandai sebut 1 ayat...
asyik kira 1-2-6-7-8-9-10...
entah mana pegi 3-4-5 dia...
dah pandai pujuk adik tiap kali adik nangis...
apa kakak buat, adik mesti ikut...
bile adik menjerit, kakak akan jerit lagi kuat dari adik...
kalau adik datang dekat kakak, kakak cepat2 lari sambil sebut 'adik datang....arr...adik datang....' -pelat la tapi...
seronok tengok sebab bile adik ikut apa yang kakak buat, adik akan buat sambil ketawa2...
lepas tu,kakak pun ketawa sama...

adik...memang tak lekang dari senyum...
bile mama balik keje, nampak mama dari dalam, adik dah ketawa-tak-berbunyi-nampak-2-batang-gigi...
entah bile gigi tu nak tumbuh penuh n gigi2 lain nak tumbuh...
dah 2 bulan kot gigi tu je...
haha



besar kan senyum dia....
bile flash camera keluar n mama sebut smile, adik terus senyum macam ni walaupun tengah nangis2...



kakak sentiasa di hadapan adik!

oh my bunga-bunga...
naurah dan nuwairah...
mama sayang sangat2 kat putri2 tau...
sangat2!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! 
untuk order dan pertanyaan, 
sila add saya di fb saya, baizura bahar 
atau email shaiful_baizura@yahoo.com 
atau sms 016-5952771
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT