Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

the power of alfalfa

Sejak zaman dahulu lagi, manusia maupun binatang tahu mengenai khasiat tumbuhan hijau. Namun mereka masih belum faham atau tahu bahawa daun hijau yang mereka makan itu mengandungi klorofil yang bermaksud 'daun hijau' di dalam bahasa Greek.
ALFAMINT mengandungi klorofil dari daun Alfalfa yang segar. Alfalfa adalah sejenis legume yang paling kaya dengan klorofil, sekurang-kurangnya 4 kali lebih tinggi daripada sayur-sayuran biasa. Sebab itulah bila orang Arab dari Persia pertama kali menjumpai tumbuhan hijau tersebut beberapa ratus tahun dahulu, mereka menggelarnya "Bapa kepada makanan".
Alfalfa mempunyai akar yang dalam sekurang-kurangnya 30 meter ke bawah tanah. Dengan itu, tumbuhan tersebut dapat menyerap kekayaan dalam tanah seperti: Selenium, Silicon, tin, zink dan galian seperti potasium, prosperos, gangsa, kobalt, kromium, kalsium, mangan, magnesium, besi dengan alfa dan beta karotin, kabohidrat, protien, vitamen A, C, D, E, F dan B komplek, Fibrin dan sedikit lem…

bagaimana mencegah keputihan daripada berlaku.

keputihan saya pasti ramai wanita di luar sana yang mengalami masalah ini. saya sendiri mengalami masalah ini sehingga menyebabkan anak kedua saya di lahirkan pre mature.
ye..keputihan yang teruk bole menyebabkan anda melahirkan anak pre mature! waspada dengan masalah keintiman anda!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Apakah itu keputihan? Di kalangan pakar perubatan, keputihan dikenali dengan istilah Leucorrhoea atau Fluor Albus. keputihan sebenarnya adalah cairan yang keluar dari vagina. Dalam bahasa mudah  terdapat dua jenis keputihan iaitu normal dan abnormal (jangkitan mikroorganisma) dan wanita hanya perlu prihatin dengan jenis keputihan kedua ini.
Keputihan yang normal Dalam keadaan normal, lendiran yang keluar adalah bening, tidak berwarna, tidak berbau dan tidak gatal. Keputihan normal ini juga boleh dijadikan ukuran paras kesuburan.Sekiranya lendiran putih bening ini yang beranggaran 20cm,ianya menandakan waktu yang sangat subur bagi seseorang wanita. Lendiran ini juga dikenal…

adik, kakak dan pororo

dear putri-putri... sangat lama mama tak cerita tentang putri2 berdua,kan... ok...mama minta maaf... sejak mama join shaklee, memang diary putri2 mama dah jarang tulis... :)
adik putri dah hampir setahun... gigi atas baru nampak 3mm... mamapapa dah tak bawak stroller bile kita keluar sebab adik dah bole duduk kat troli...
adik yang sentiasa ceria.
kakak masih macam biasa... menangis...menangis dan menangis... bile keluar jalan2, masih mahu berdukung... dan minggu lepas kita keluar, mama nampak patung pororo kat 1 kedai... mama terus offer kat kakak... kakak sangat excited dapat patung pororo dan kakak tak berdukung hari tu... jalan laju2 sambil peluk pororo... sesekali kakak cium muaah muahh... sayang bebeno kat pororo dia tu...

adik pun tak bole pegang pororo dia..
em.... actually...mama dalam keresahan ni... resahkan kesihatan kita semua... terutama, insan2 yang mama sayang... mama resah jugak tentang kesihatan mama... sungguh mama risau, macam mana keadaan anak2 mama nanti... mama berdoa, moga Allah senti…

kucing

budak dua orang ni tak takut kucing pulak daaa....

masa mula2 adik putri nampak kucing, adik takut... tapi kakak memang tak takut... slumbe je kakak pegang... bile tengok kakak pegang, adik pun nak pegang lah jugak... maklum lah.. adik beradik ni memang suka ikut apa yang sorang lagi buat...
masa mama kecik2 dulu, mama memang takut kucing... sampai besar jugak lah... tapi sejak housemate mama masa mama keje dulu bela kucing,  kurang dah takut tu... tapi dengan kucing yang comel2 je mama ok... -baby kucing n kucing peringkat sekolah rendah- kucing besar2 mama still takut lagi...hehe lagipun, mama alah pada bulu kucing... (alasan! :p)





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

ALFALFA dan testimoni

solusi untuk alahan atau alergi


cik 'B" makin cantik...WOW! :)

solusi untuk sembelit dan keputihan



sebagai perapat yang merapatkan... :)




solusi untuk migrain, gastrik dan angin






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! untuk order dan pertanyaan, sila add saya di fb saya, baizura bahar atau email shaiful_baizura@yahoo.com atau sms 016-5952771

you are my everything...

lama dah mama tak cerita kisah putri2,kan... hihi... kisah hujung minggu yang selalunya mama update tiap hari isnin...
kali ni, kisah hujung minggunye adalah... pak long putri2 selamat sudah menikahi pasangannya...
gambar dari fb mak long.





mama memang nak pegi sangat2... tapi papa tak cuti... macam2 mama plan nak pegi berdua je dengan adik putri... tapi akhirnya, tak dapat pegi jugak sebab adik putri tak sihat..
tak pe lah... ahad akan datang ni, kenduri kat melaka pulak.. serius mama dah tak sabar ni nak balik melaka berkenduri kendara... =)
putri-putri mama macam biasa saja... adik semakin lasak... lebih lasak dari kakak masa kakak sama umur dengan adik... adik akan berusaha dapatkan apa yang adik nak... beza dengan kakak yang sentiasa harap mamapapa atau opah bagi apa yang kakak nak... kakak dah semakin bijak bercakap... dah pandai sebut 1 ayat... asyik kira 1-2-6-7-8-9-10... entah mana pegi 3-4-5 dia... dah pandai pujuk adik tiap kali adik nangis... apa kakak buat, adik mesti ikut... bile adik menjerit, k…

tanda-tanda toksin banyak di dalam badan

question!
cuba korang check list kat bawah ni...adakah korang alami salah 1 daripadanye? atau salah dua daripadanya? atau semuanye?
• Kerap sakit kepala. • Badan akan berasa letih tanpa sebarang sebab. • Susah bangun tidur. • Bahagian keliling mata gelap. • Bahagian-bahagian tertentu di permukaan kulit seperti di bahagian bawah lengan, celah paha dan sebagainya juga akan kelihatan gelap daripada  warna asal kulit. • Banyak angin, alahan, inflamasi pada sendi. • Sinus. • Berat badan meningkat. • Kehadiran selulit. • Masalah jerawat
KALAU SEMUANYE, INI SANGAT BAHAYA SEBAB BADAN KORANG SEDANG MENANGGUNG TOKSIN YANG BANYAK!!!
SAYA MENCADANGKAN KORANG CUBA ALFALFA COMPLEX SHAKLEE UNTUK BUANG SEGALA TOKSIN YANG BERMAHARAJALELA DALAM BADAN KORANG. KERANA ALFALFA BERSIFAT ALKALI YANG DAPAT MENEUTRALKAN ASID2 DI DALAM BADAN KITA.
cuba bermaksud, ada trial pack untuk anda cuba. sementara promosi masih ada lagi 24 hari lagi, korang beli trial pack, korang cuba! lepas tu, masih sempat lagi untuk beli ful…

7 manfaat utama ALFALFA

medicago sativa menpunyai akar yang panjang yang mampu menyerap pelbagai zat galian penting di dalam tanah yang tidak mampu di serap oleh tumbuhan lain.

RAJA SEGALA TUMBUHAN ini telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun lagi. dan ia telah dikenal pasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. ia kaya dengan protien, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

7 manfaat utama Alfalfa Complex Shaklee.
1. mencuci hati, darah dan usus ini adalah makanan yang sangat beralkali yang bole mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
2. melawan alahan memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensetif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan bekesan.
3. baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut memperbai…