Skip to main content

shaklee adalah vitamin semulajadi.




tak percaya shaklee adalah vitamin semulajadi?

buktinye, 
dalam botol vitamin2 shaklee, 
TAK ADA SILICA GEL.
kecuali chewable vitamin c & vitalea for kids..
(nanti saya beritahu kenapa).

apa fungsi silica gel?
Sebagai pengering,mencegah terbentuknya kelembapan yang berlebihan dan membantu menahan kerosakan pada barang-barang yang mau disimpan. 
kenapa barang2/atau ubat2an bole rosak? kerana ada sumber chemical atau bahan tak semulajadi yang bole bertindak balas dengan kelembapan,yang menjadikan sesuatu barang itu rosak.

tahukah anda warna asal silica gel adalah biru.
jika silica gel dalam botol2 supplement anda berwarna putih atau pink, bermakna, silica gel tu dah tak boleh serap lagi .
kalau nak guna lagi,kene panaskan balik sampai dia jadi warna biru semula.

kenapa chewable vitamin c & vitalea for kids ada silica gel?
kerana di khuatiri kanak2 yang ambil sendiri vitamin tu dlm keadaan tangan yang basah.
kanak2....faham2 je lah diorang ni kan.
itu pun silica gel nye bukan dibubuh dalam beg kertas kecik macam yang kita selalu jumpa tu.
tapi, di dalam bekas kecil lain.

Pic credit to GenkiMomma


JADINYE, JANGANLAH RAGU2 DENGAN VITAMIN SHAKLEE.
IA TERBUKTI SEMULAJADI, SELAMAT SERTA BERKESAN.
=)

sumber:


Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.