Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

ESP - Soy Protein Isolate Powder

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.
Shaklee ESP: •    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan       rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten. •    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol. •    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada       keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian       menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal       kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.* •    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu       Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),       di mana kacang soya dipantau dan…

kenapa perlu pilih shaklee...

seperti yang semua sudah maklum, mama putri telah jatuh cinta dengan supplement2 shaklee dan kini menjadi pengedar sah shaklee...



produk ini bukan untuk mendiagnosis, mencegah atau menyembuh sesuatu penyakit tetapi produk ini lebih bertindak sebagai nutrien tambahan untuk keperluan tubuh badan kita setiap hari dengan kadar yang betul. badan kita akan jadi tidak sihat jika tubuh kita tidak menerima nutrien yang mencukupi dan seimbang. dan saya percaya, kebanyakkan kita tidak mengambil gizi makanan yang seimbang setiap hari dimana kita tidak memperoleh nutrien2 yang mencukupi sebagai imunisasi dari sebarang penyakit.

dengan SHAKLEE, insyaAllah ia akan membantu kalian memperoleh nutrien yang lengkap setiap hari... tubuh badan yang sihat, semuanya bermula dari dalaman yang sihat... =)


mama putri sekarang ni dah jadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR..  sebarang info dan order  facebook BAIZURA BAHAR  id no 885771  sms 016-5952771  email shaiful_baizura@yahoo.com

berita dari Mekah tanah suci ALLAH...

semalam, sabtu... kita balik kampung sebab kawan kampung papa kawin... lepas tu,kita balik ipoh awal sikit, lepas asar sebab nak singgah tempat jalan2 kakak... minggu ni kakak nak pegi tesco pulak... huhu... dari pagi masa kita keluar tu lagi kakak dah nangis2 bile jalan yang kita lalu bukan jalan ke tesco atau mydin... bile mama bgtau kita nak balik kampung dulu, ape lagi..mengamuk lah kakak...
lepas2 maghrib tu, opah call... opah bagitau yang.... atuk dah tak de... dah lama atuk pergi... 20 syawal hari tu... sekarang ni,dah seminggu syawal berlalu...
dah sampai masa dia... kita kat sini semua dah redha...
mama doakan arwah diampunkan dosanya ditempatkan bersama orang2 beriman... amin...
Al fatihah...
mama putri sekarang ni dah jadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR..  sebarang info dan order  facebook BAIZURA BAHAR id no 885771  sms 016-5952771  email shaiful_baizura@yahoo.com

pesan nenek...

"kamu dah jual barang kesihatan ni, kena lah pasang badan... pasang badan tu tak semestinya kene cantik, tapi kene nampak sihat jugak... dressing tu kene jaga..."
em...ok... tapi baju2 mama semua besar2... sekarang dah kurus, gelebeh2 dah... macam mana? ;p

alasan je nak beli baju baru...
macam lah mama biasa pakai baju kecik2...
alih2, beli baju size besar jugak...
=)

mama putri sekarang ni dah jadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR..  sebarang info dan order  facebook BAIZURA BAHAR id no 885771  sms 016-5952771  email shaiful_baizura@yahoo.com

new appearance of mama diasies...

assalamualaikum...
saya nak share dengan semua tentang apa yang saya rasa dulu dan sekarang..

dulu...
saya seorang yang pemalu dan tak pernah bercita2 nak jadi businesswoman.. saya hanya seorang wanita yang bekerja dari pukul 9 pagi - 6 petang... bila di rumah, saya buat kerja2 yang biasa seorang wanita buat seperti kemas rumah, masak, basuh baju dll... selalu rasa malas nak pergi keje... mengantuk dan bosan di tempat keje... dan macam2 lagi perasaan yang negatif... bile lahirkan anak pertama, saya mula berminat untuk bisnes sendiri... niat saya untuk bisnes sendiri cuma 1, saya nak ada masa sendiri untuk anak2 dan suami... saya tak mahu lagi terikat dengan boss!

perlahan2 saya mulakan bisness menjahit baju2 baby...
terus terang,memang saya sangat malu nak berbisnes... tapi,dalam bisnes saya tak bole malu! biarlah apa orang nak kata, saya mesti kuat! saya pernah alami satu waktu yang saya-tahu-orang-ramai-tak-suka-saya sebab saya kuat pegang pada prinsip saya... saya tak kisah diorang benci saya... …

a shoulder to cry on...

sob..sob mama tengok video ni... entah la nape... yang pasti, mama terkenangkan putri2 mama dan papa bile tengok video ni... mama bersedia untuk jadi besfren putri2 mama bile2 masa je... mama nak putri2 berkongsi apa saja dengan mama... biar mama rasa pahit manis yang putri2 mama rasa... mama sayang putri2 sangat2... sekarang ni pun, mama dah ajar kakak kiss mama dekat mulut... mula2 kakak ragu2 jugak nak buat... tapi sekarang dah biasa...  =)


mama putri sekarang ni dah jadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR..  sebarang info dan order  facebook BAIZURA BAHAR id no 885771  sms 016-5952771  email shaiful_baizura@yahoo.com

mamapapa ada misi penting

sabtu lepas, mamapapa ada misi penting! misi ambil moto atuk bawak balik ipoh...
masa nak pegi tu, kakak nangis teruk2... kakak dah faham, macam mana keadaan bile mamapapa pegi keje... mama tipu kakak kata mamapapa pegi keje... mama tak patut buat macam tu... selalu nya mama akan bagitau yang sebenar... kasihan kakak... meraung2 sambil lepetkan muka kat grille pintu rumah...haha
oh...mencabar sungguh bile kene drive di highway dengan hadlaju 60km sejam... sorang2... mengantuk ok! tapi mama harus escort papa... macam biasa lah, habit mama suka membontoti papa... ;p
Alhamdulillah...mamapapa selamat sampai... balik tu papa terus pengsan sebab sakit pinggang...haha...
dan malam tadi... buat pertama kalinya kakak naik moto.... terkepit2 kaki kakak dalam bakul moto tu...

hari ni papa janji nak bawak kakak jalan2 naik moto lagi... pagi2 lagi kakak dah sebut moto... dan kakak sebut....

sejuk!

haha...sian kakak semalam naik moto malam2,sejuk... hari ni kakak pakai sweater ye... =)

mama putri sekarang ni dah jadi SHAKLE…

kakak semakin bijak!

semalam opah tunjuk kat mama, apa yang kakak dah improve... opah eja M A ma...M A ma.... kakak sebut mama... opah eja P A pa...P A pa... kakak sebut papa... opah eja A a...D I K dik... kakak sebut adik... opah eja K A ka...K A K kak... kakak sebut kakak....
wah...kagum mama... =)
ni mama suruh posing sebelah adik.. adik sibuk nak makan tali stroller tu sebab adik dah lapar susu sangat2...
kakak ni nampak macam 'orang besar' yang kecik je...ekeke...
kasut tu baru beli,terus kakak pakai... sebab kasut yang kakak selesa pakai dah tertinggal kat muar masa raya ritu... kasut cantik mama beli kakak tak nak pakai...  =( selipar biasa pulak dah kecik, pun kakak tak nak pakai... so,masa pegi beli belah ni, papa dukung je kakak... nasib baik mamapapa berjaya pujuk kakak pakai kasut n nasib baik jugak ada kasut katun yang menarik perhatian kakak... penat wei nak dukung budak 2 tahun ni!
baju raya kakak yang mama buat... =)


mama putri sekarang ni dah jadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR.. sebarang info dan order…

putri natrah dah 9 bulan

adik putri belum duduk pun lagi... apatah lagi merangkak.... tapi, adik putri dah berdiri... goyang2 lutut dia nak balancekan diri...
tapi sekarang,dah sangat arif berjalan2 dalam baby cot... =) (masih belum duduk dan masih menyulur dari ruang tamu ke dapur cari mama!)
 "mama tengok ape tu?!"

 "ish...natrah tak nak tengok la..."

 "dah abis ye mama..."
=)




mama putri sekarang ni dah jadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR.. sebarang info dan order:  facebook BAIZURA BAHAR id no 885771  sms 016-5952771  email shaiful_baizura@yahoo.com

B-Complex

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik
Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.
B yang Lengkap dan Seimbang B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. •    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan        menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada         tenaga.* •    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel        darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang        mencukupi dalam diet harian membantu mencegah        kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang        kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu        tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tamba…

ini yang selalu terjadi!

bila bunyi berdentum masa kita semua tengah tido, automatik mama papa yang tengah tido melompat... takut ada putri yang terjatuh katil....
bile putri natrah menangis tengah tido, mamapapa terbangun dengan cool sekali....
tapi bile putri naurah menangis tengah tido, mama masih terbangun dengan cool sekali... tapi papa,automatik tangan papa akan tepuk2 sambil mata terpejam... kalau tepuk2 kakak tu ok la... sebab kakak pun selalu tido rapat2 dengan papa... ada sekali tu, mama belum tido lagi, kakak menangis... lepas tu mama nampak papa tepuk2 bantal busuk... LOL (dalam hati je...tengah malam nanti bising pulak...) semalam, entah bila masa papa dan kakak tukar tempat tido, papa tido sebelah mama... mama tersedar bile papa tepuk2 mulut mama... mama terjaga dan terus terfikir... eh...abang ni nak ajak ehem ehem ke? rupanye kakak menangis!
gambar sekadar hiasan...

zoom sikit!

mama putri sekarang ni dah jadi SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR.. sebarang info dan order facebook BAIZURA BAHAR id no 885771 sms 016-5952771 e…

putri2 bergembira...

happy je tengok budak2 ni bile mood masing2 tengah ok... kakak tu, selagi mama papa tak iye kan ape kakak cakap, kakak akan terus cakap sampai nangis-yang-buat2 dan hentak2 kaki... ish..ish..ish...
adik pulak, asyik menggeleng2 dan mengangguk2 kan kepala nya bile dengar lagu... huhu... tak islamik sungguh mamapapa ni... =(

kakak super excited kalau mama nyanyi lagu tepuk amai2 kat adik... kakak akan nyanyi sama dan tepuk tangan jugak.. adik maintain je suka senyum... dan sekarang ni, punya lah payah nak tido malam 2-2 putri ni... aduhai... anak2 kawan mama, lepas maghrib dah tido sampai esok pagi... tapi putri2 mama ni, nak kene mamapapa siap2 tido sekali baru lah nak tido... kakak tu, kalau mama atau papa tak de, mesti nangis2 suruh baring2 sekali... huh...
minggu lepas kita turun kl and tido rumah mak ngah, kakak dan adik putri tido pukul 4 pagi! mamapapa tak larat dah nak layan kome wei....

now, mama is officially a....

SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR... =)
letak logo shaklee sikit...


=)
macam mama penah tulis sebelum ni,kan... mama dalam usaha mencapai impian untuk bekerja dari rumah sambil menjaga sendiri putri2 (dan putra in future) mama... jadinye, untuk bergantung pada bisness ID dan menjahit mama, tak seberapa sebab mama perlukan masa untuk buat semua tu.... dan most of the time, masa mama kat rumah macam tak de masa...hehe...
 bile sudah terbuka hati dan jatuh hati untuk membeli, bole pm facebook mama putri...baizura bahar (sementara ni belum upload gambar lagi) atau sms 016-5952771... atau email shaiful_baizura@yahoo.com... bole COD sekitar ipoh...
LOVE LIFE WITH SHAKLEE!!! yey... .)

Chewable Vita-C™ 100 mg

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.  Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi. Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
sumber: www.shaklee.com.my

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com   atau sms 016-5952771

Zinc Complex

Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.
Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.*
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sitemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
sumber: www.shaklee.com.my
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

Vita-Lea® Iron Formula

Multi vitamin & Multi mineral
Multi yang Hebat Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 
Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:

•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.* •    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam       mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan       tisu. •    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D       untuk kesihatan tulang dan gigi. •    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk       memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh •    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah       merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini. Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.
* Produk ini …

Vivix™

Revolusi Terbaru dari ShakleeVivix™ 
Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 
Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  
Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

sumber: www.shaklee.com.my


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

DTX Complex™

Shaklee DTX ComplexTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak daripada gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi, kunyit dan articok.
• Digunakan secara tradisional untuk tonik hati.*
Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan. 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
sumber: www.shaklee.com.my
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

NutriFeron™

Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima. 
Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.  
NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
sumber: www.shaklee.com.my
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar atau email shaiful_baizura@yahoo.com  atau sms 016-5952771

Peppermint-Ginger Plus

Nyaman dan Melegakan
Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut. 
Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
sumber: www.shaklee.com.my
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE!  untuk order dan pertanyaan,  sila add saya di fb saya, baizura bahar  atau email shaiful_baizura@yahoo.com atau  sms 016-5952771