Skip to main content

refresh!


mama sedar sekarang, tiap kali mama di penghujung 'datang bulan',
mama cepat down, cepat penat, cepat give up, dll perasaan yang tak baik...
mungkin sebab mama dah lama tak solat dan kurang berzikir pada Pencipta kita...

datang ofis semalam, mama rearrange tempat mama...
buat macam ofis sendiri lah kan since mama dah keje kat situ 6 tahun...
baru lah rasa macam keje kat tempat baru dengan feeling yang baru, semangat yang baru dan pemandangan yang baru!


lebih indah lagi kalau ofis tu ofis mama kan...
=)
tak pe...ofis mama nanti, kita buat kat rumah je...
kanak2 pun bole jadi staff mama, tolong mama 'kemas' ofis mama....
=)

dan...
mama scroll2 wall facebook tadi,
mama jumpa gambar2 ni dari page MyHome KlebangRia...





alhamdulillah...
rumah baru dah mula naik...
mamapapa pun dah start kene bayar interest bulan2...
so, kene kuat keje lagi untuk tampung mana2 yang kurang...

syukur sebab developer yang mamapapa pilih ni amat menitik beratkan kelesesaan client...
insyaAllah...harap2 dia tak tipu lah kan...hehe...

agak cepat progress nye...
mama kene prepare electrical plan untuk submit kat developer sebab developer bagi kebebasan pada client untuk plan sendiri electrical dan lighting layout...
dan, bole request untuk tambah point pada stage diorang nak install electrical and lighting...
jadinye, bile rumah dah totally siap,
client tak pening2 nak renovate untuk ubah atau tambah mana2 point...
lagi 1 benda yang perlu mamapapa take into consideration adalah,
unify!
rumah sendiri baru lah bole pasang line phone dan internet...
nak kene diskas lah dengan contractor developer macam mana...
kalau bole, biarlah line tu build in dalam wall...
cantik sikit...

untuk loose furniture, mamapapa dah decide nak beli kat mana...
so sekarang, papa tengah survey brand kipas siling dan lampu...
semua persediaan kene buat dari sekarang...
jadinye, by the time dah dapat kunci, kita bole terus beli barang2 seperti perabut, kipas dan lampu...
tu pun bukan terus dapat,kan...
harus jugak tunggu at least seminggu dua untuk delivery and installation..

jadinye, pada pembaca blog putri2 mama, jika rumah2 baru kalian under construction,
jangan tangguh2 untuk buat persediaan...
tak salah kita berbelanja lebih untuk keselesaan isteri dan anak2...
asalkan, kita tak lupa untuk terus beramal dan bersedekah...
insyaAllah...lebih berkat dan lebih mencurah2 rezeki kita...
=)




Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.