Skip to main content

putri-putri di aidilfitri 2012...


tahun ni mama tak rasa excited macam tahun lepas...
biasa2 saja...
banyak duit raya untuk kawan2 putri mama sediakan...
tapi tak terbagi...
tak apa lah...

tahun ni kita beraya di melaka dulu...
kakak putri tak sihat sejak sebelum balik kampung lagi...
on de way tu, asyik cakap dah sampai je...
sian kakak, penat ye travel jauh2...
adik putri pulak jangkit dari kakak...
pegi klinik, sampai 7 ubat doc bagi...
ish..ish..baru 9 bulan la doc...
semua ubat lain2...ubat demam, selsema, batuk, antibiotik, angin, air garam, kahak...
tak de ke ubat yang all in one!
dah la putri2 mama ni payah bebeno nak makan ubat...

jujur,mama tak teruja nak cerita pasal raya...
tapi mama buh la gambar sikit2...

dik...adik pakai ape ni melepak sangat?mama lahirkan adik,adik gelap je... ;p


indahnya sungguh di hari raya...


kakak seperti biasa...berpancaragam dari lahir sampai sekarang...

tengok lah...nangis sakan dia....ish...ish...ish...


tapi mama lagi suka nak share video adik putri the latest! =)


senyum adik dah lain macam...
macam tak ikhlas je... ;p
pastu, senyum yang macam nak menangis pun ada...
yela...sekarang ni, asyik menangis je bile tak nampak mama...

mama masih berusaha untuk bekerja dari rumah...
macam2 bisnes mama sedang cuba menjebakkan diri...
papa masih belum dapat izinkan mama bekerja dari rumah... =(
mungkin dia tak faham kenapa mama nak bekerja dari rumah...
mungkin juga Allah belum izinkan kerana Allah lebih tau apa yang terbaik buat mama...
kadang2 rasa down...
kadang2 rasa cemburu...
kadang2 rasa tak berguna...

tapi mama cuba cekalkan hati...
terima apa yang Allah aturkan untuk mama...
dan kuatkan semangat untuk terus berusaha...

dan...
mama sangat percaya pada 1 perkara...
di setiap sabar itu, mesti ada bahagia di hujung nya...
sebab mama percaya...
Allah telah makbulkan semua permintaan mama...
cuma cepat atau lambat saja...
mama sentiasa yakin pada tu...



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT