Skip to main content

time to school!


mama selalu nak belikan kakak itu ini...
termasuk yang ini...


poster ABC atau 123 untuk kids...

tapi akhirnye, mama selalu tak beli sebab menghormati prinsip papa yang selalu berjimat cermat...
segan jugak sebenarnya bile papa gigih berkerja dan gigih juga menahan kehendak nak beli itu ini dan simpan duit semaksima mungkin!

tapi selalunye, segan tu hilang jua dek hasutan nasfu perempuan yang ada 9 jenis tu... ;)

tapi lagi, mama berusaha juga untuk membuat sendiri apa yang mama hajat untuk putri2 mama selagi mama mampu buat sendiri...

jadinye, solusi untuk memiliki poster ABC, 123 dan alif ba ta untuk putri2 adalah...

mama google poster2 tu...

mama download...

dan mama print kat ofis...

sebab kat ofis bole print size A3...

hehe...sekali lagi, ampun boss!


dan...


tampal di dinding!


ok kakak...
dah 2 tahun mama bagi chance kakak memen je...
sekarang kene start belajar sikit2 ye...

sekarang kakak asyik nak belajar 123...
kalau dulu, kakak ingat no 4 je...
lepas mama sebut 1, kakak terus sebut 4...
sebab, lepas no 4 mama selalu sebut lompat!
mungkin kakak tak sabar nak lompat, 
sebab tu kakak sebut no 4 cepat2...
macam pantun pulak...
=)
sekarang, kakak asyik ingat no 6...
lepas mama sebut 1, kakak sebut 6...
tapi kakak tau jugak kedudukan no 6 selepas no 5...
sebab bile mama dah kire sampai no 5, kakak sambung no 6...
=)

dan...
pagi tadi...
mama call nenek, cite kat nenek perkembangan kakak...
nenek pun cite kat mama...


masa mama kecik2 dulu,
kalau mama kire 123,
mama akan kire,
2,4,6,8,10....

tere tak mama?
(sambil angkat kening...)
tu baru umur 3-4 tahun tau...
patut la mama tere math...
gifted dari kecik...
;p

tapi sekarang,
jangan lah suruh mama tambah-tolak-bahagi-darab on the spot...
fail!
papa bole...
masih tere math dan masih bole munculkan calculator di alam maya...
=)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.