Skip to main content

our home at klebang ria...




the latest view!

still a very long way to go...

yes mama tak sabar...
tapi...
ok je kalau lambat2 pun...
bole kumpul duit banyak2 lagi...

the main reason mama tak sabar adalah...
rumah sewa sekarang banyak 'cik ti'
sekarang si cik ti ni dah berani keluar di siang hari...
(tapi tak masuk lah kawasan ruang tamu...kat dapur dan bilik air je)
dan itu lah juga sebab utama mamapapa decide nak beli rumah hari tu...
bukan saja cik ti,
cicak, lipas, semut -tu biasa lah-
kadang2 ada anak lipan, ulat bulu...
urghhh...
dah macam zoo...

mama suka je lokasi rumah sewa sekarang...
rumah tu tak berhadapan dengan rumah lain...
bukak pintu nampak kehijauan...


mama tak suka kaler hijau...
tapi mama sukakan kehijauan...
macam masa mama duduk kat kem polis ulu kinta...


gambar dari blog orang lain...hehe

blok atuk nenek mama adalah yang sebelah kiri tu...
menghadap padang bola, padang golf, dan bukit bukau...
betul2 tepi jalan besar dan depan sekali...
tak de blok lain yang mem'block' kehijauan...


damai je rasa tinggal kat sini...
=)


rumah baru kita nanti,
akan berhadapan dengan pagar konkrit setinggi 8 kaki...
kira ok lah asalkan rumah tu tak berhadapan dengan rumah lain...
(rasa tak bebas nak bukak pintu)

mama akan usaha meng'hijau'kan car porch rumah tu nanti...
=)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.