Skip to main content

cloth diapers..


mama jahit dan jual spende baby...
tapi mama beli cloth diapers atau singkatannya, cd...
sebelum lahirkan kakak dulu, papa penah cakap nak anak mamapapa pakai lampin aje...
untuk jimatkan kos sara hidup... =)
masa tu mama dah tau jugak pasal cd ni...
tapi harga dia masa tu sampai 40-50rm sekeping...
betul la mama cuma perlu spend banyak duit untuk beli stok cd banyak2...
lepas tu tak perlu beli lagi...
tapi, mentally dan physically mama tak sedia...
of course la yang tukang basuh nye nanti mama,kan...
tapi lagi, opah memang pakaikan kakak lampin di siang hari...
dan opah juga yang membasuhkan lampin2 kakak... =)



mama beli 2...
1 untuk kakak dan 1 untuk adik...
mama tanya kakak nak pakai cd tak?
kakak jawab "tak mo"...
ok lah...kalau macam tu, 2-2- bagi adik lah...




ok adik!
kakak dah merasa pakai lampin-dengan-cara-tradisional sejak kakak abis pantang lagi...
sekarang turn adik pulak tapi dengan cara moden... =)
mama saje beli siap sebagai sample untuk buat sendiri...
nak tengok harga insert dia berapa...
kalau harga cd+insert = harga insert sahaja, baik mama beli je...hehe

perlahan2 mama cuba tukarkan disposal diapers kepada washable diapers!
go green!



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT