Skip to main content

anak lebih dari seorang



pagi ni opah ada check up...
opah kata, opah nak pegi sendiri naik bas...
bawak kanak2 pun susah....hehe...
jadinye, mama masuk ofis lepas lunch...

jadinye lagi,dapat lah mama spend lebih masa sikit hari ni dengan kanak2...
lepas settle sume keje, mama baring2 je kat katil sambil teman kakak tengok upin ipin...
dan mama dapat record video kakak dan adik bergurau senda hari ni...
tapi video tu macam ada unsur2 kakak dera adik je sebab kakak letak bumper baby cot yang mama buat tu atas muka adik, lepas tu kakak pukul2 bumper tu, (sementara 2-2 nye ketawa mengekek-ngekek), lepas tu kakak angkat bumper tu dan cakap "cakkkk"...
bertambah kuat adik ketawa...
mama yang melihatnye sangat bahagia ye... =)
tapi tak nak la letak video tu kat sini, kang tersebar fitnah 'seorang mama membiarkan anaknye mendera anaknya yang lain' pulak...hehe...

hari tu pun ada jugak kakak main lari2 atas katil sambil ketawa...
dan diperhatikan oleh adik yang terbangun dari tido dalam baby cot...
terus adik join ketawa sama...
huh...bahagia tak terhingga rasanya...
tapi mama tak bole nak record atas sebab2 tertentu...
takut terbantut kebahagiaan yang sedang mama kecapi... =)


mama cuma dapat perhatikan dari workstation mama sambil mengucap syukur yang tak terhingga...
inilah pandangan dari workstation mama...
mama bole nampak orang2 kesayangan mama sambil berkarya...
=)

kesimpulannya adalah...
setiap orang patut ada anak lebih dari seorang...
sekian.
=)


4 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT