Skip to main content

seminggu sekali...

tak tau lah kenapa...
seminggu sekali mama kene selsema...
dah la kat ofis tak sudah2 diorang dok kemas ofis,
makin melarat la selsema mama...
mama sangat sensitif dengan habuk...
tapi mujur lah selsema jenis ni tak berjangkit kat kanak2...
kalau kanak2 selsema, lagi lah kasihan...
lagi2 adik putri...
kakak putri dah pandai hembus mukus...

mama mengadu kat papa,
papa ketawa je sambil jawab,
"nak buat macam mana....."

mama curi2 minum yaqut putri,
papa dapat tangkap mama!
huhu...
papa marah sebab papa dah beli supplement untuk antibodi,
tapi mama tak makan...
yaqut putri jugak yang mama minum...hihi...

em...actually, putri masih bermasaalah untuk berhajat besar...
macam2 mamapapa dah buat...
yang terakhir, putri minum yaqut...
Alhamdulillah, yaqut nampaknye serasi dengan putri....
bole kata hari2 putri berhajat besar sekarang ni....
putri pun suka minum yaqut kalau nak compare dengan nutrigen dll...


sekarang ni kakak suka nak tido rapat2 dengan adik...
=)

kakak jugak paling pantang jumpa pensil atau pen...
kakak tak conteng dinding,tapi kakak conteng....

mesin jahit mama...

coffee table...

dan paling tak munasabah sekali adalah...

cadar katil...

aduhai nye pun kakak...


sweet je bile kakak senyum...



adik jugak...
tapi adik lagi sweet sebab adik selalu senyum...
(kakak jangan marah ye....kakak kuat nangis!)




begini lah tiap kali kita keluar...
papa 2 meter depan mama...
mama tak larat nak jalan laju2 sebab berat mama dah berat...
papa pulak nak jalan cepat2 sebab tak larat nak dukung kakak lama2...

perumpamaan:
seperti papa yang mengendong beras 10kg + 5kg (mungkin)...
maksudnya:
tiap kali keluar berjalan, papa kene dukung kakak putri yang tak mahu berjalan...
berdiri atau duduk dalam troli pun tak mahu!

aduhai nye pun kakak oiii...


Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT