Skip to main content

selamat pergi Dan selamat pulang ye..

semalam kita balik taiping kejap..
sempena nak hantar opah dan atuk pegi umrah..
on de way,kakak dan adik dah tido dalam kereta..
sampai je kampung, 2-2 terjaga tapi kakak cepat tido semula sebab kakak tak tido siang lagi..
adik terjaga lama jugak la sampai nangis2 nak tido sebab dah ngantuk sangat..
bile kakak terjaga, kakak nangis2 je macam selalu, takut dan malu kat semua orang..
tak tahu lah mama nak buat ape dah..
ikhtiar terakhir minta tolong opah doakan di tanah suci Mekah nanti..

entah pukul berapa kakak tido,mama tak larat dah nak tunggu..
pukul 3 pagi dah nak bangun semula..
pukul 4 bas opah gerak ke klia..
happy je muka atuk masa nak naik bas tu..
tengah kita tunggu bas gerak, hujan turun tiba2 dengan lebat..
cepat2 semua orang naik kereta dan bye-bye dari kereta..

seronoknya opah dan atuk dapat pergi ke Mekah untuk kali ke 2..
mama kirim doa, biar atuk dan nenek dapat cepat2 pegi haji..
insyaAllah..mudah-mudahan Allah makbulkan..
dapat la kita hantar atuk dan nenek kat klia pulak..

lepas hantar atuk dan opah, kita terus balik ipoh..
mama keje..
ngantuk giler ni..
sampai je kat rumah tadi, kakak terus nak buka computer,nak tengok upin ipin..
aduhai kakak..kakak ingat malam masih muda lagi kot..adik tak bole tahan lagi, tido terus..hehe..


opah dan atuk..mamapapa dan putri2 doakan semuanya dimudahkan Allah dan selamat pulang ye..



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT