Skip to main content

pukul 6 pagi...


si adik manis bangun nak nenen...



mama rasa geram sangat2 tengok adik putri...
rasa comel sangat2...
adik putri masih belum meniarap lagi tapi asyik nak duduk je...
kalau adik baring, mesti adik nangis2...
bile mama dudukkan adik atas riba atau dudukkan adik kat mana2,adik pun diam...

adik baru baik demam, jangkit dari papa...
papa pulak, tak tau la jangkit dari siapa...
kerja kuat kot, tak cukup rehat...
balik rumah nak kene layan kakak yang macam2 perangai tu pulak...
masa adik demam, hilang senyuman manis adik yang menawan kalbu mama tu...
adik langsung tak senyum bila orang lain agah...
tapi sekarang, adik dah kembali senyum...
lega hati mama...

tiap kali adik nangis, kakak lah orang pertama yang pergi dekat adik...
kakak akan cakap, "anan a anish....anan a...." (janganlah nangis...jangan la...)
lepas tu kakak cium2 dahi adik...
sweet nye kakak, pujuk adik jangan nangis....
tapi kakak? masih kuat nangis....
tu mama paling tak bole accept! hehe...

macam mana pun karenah kakak dan adik putri,
mama mohon Allah tingkatkan kesabaran mamapapa untuk didik putri-putri sebaik-baik nya...
amin....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

di sebabkan sabtu mama mogok tak nak keje,
papa bawak jalan2 jusco station 18 lagi...
demi mengubati hati si isteri yang lara ini....
;p
mama memang takkan ajak papa pegi jusco...
sebab mama tau papa tak suka pegi tempat yang susah nak parking...
kat ipoh ni,ape je yang ada...
memang jusco je tempat favourite untuk family2 menghabiskan masa dan wang di hujung minggu... 
sebab tu kita memang jarang pegi jusco hari sabtu ahad...
kebetulan sabtu lepas ada jom heboh, maybe sebab tu lengang je jusco hari tu...
tapi, masa cuti hari pekerja tu, kita lalu situ, wah....kereta sampai parking kat luar...


mama ada amik gambar adik dalam stroller jusco, tapi kakak dah delete kot... 
mama tak jumpa pun gambar tu dalam hp...
=(

pencarian perabut untuk rumah baru jugak dah lama bermula...
kalau hujung minggu kita tak tau nak kemana, kita jelajah kedai2 perabut...
setakat ni, MICO FURNITURE tidak mengecewakan...
showroom dia pun best...
bole custom made juga untuk apa2 cabinet-cabinet tv, buku, wardrobe, kitchen, divider, sume2 lah...
maybe kita akan beli dari MICO nanti...
=)


"mama...kakak nak yang sana tu, tau!"

"boleh? .....em...?"



2 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT