Skip to main content

gerbang malam...

=)
indahnya dunia bila dapat bersama keluarga tercinta....
=)
bukan selalu mama dapat bersama-sama keluarga mama semenjak berkahwin...
keluarga mama besar...
adik beradik 6 orang...
alhamdulillah, masih suka bergurau2 sesama kami dan tiap kali kami semua bersama,
mama dapat rasa semua pun rasa macam kanak-kanak kecil atuk nenek je bila lepak ramai2....
penah jugak gaduh...
tapi adik beradik kan...
takkan nak gaduh lama2...

sejak keluarga mama duduk dengan kita,
kita asyik keluar jalan2 je....
em...best jugak papa masuk shift balik...
kita bole kuar jalan2 di waktu malam....
especially tempat2 yang selalunya sesak pada weekend-yang-kita-jarang2-pegi seperti jusco....
hihi...
mama rasa macam kat klcc je bile pegi jusco baru tu... ;p
gian nak jalan2 kat kl macam zaman uni dulu...
tempat mama paling nak pergi sekarang ni adalah central market,gallery belakang central market tu dan gallery petronas kat klcc...
maaf la....dalam kepala ni asyik terbayang benda2 seni je...
dah 6 tahun tu tak pegi....
papa tak minat seni, tapi papa bole la layan mama pegi tengok lukisan2 dan seni2 kat galeri petronas tu...
sabtu ahad papa keje, mama bole buat keje2 menjahit...
kadang2 segan jugak dengan papa, asyik menjahit je... ;p

semalam pergi gerbang malam...
since pak lang suka pegi bundle, so kita bawak pak lang pegi so-called downtown kat ipoh ni iaitu Gerbang Malam....
=)
masa mamapapa couple dulu selalu jugak pegi tapi lepas kawin tak de dah...
lepak rumah lagi heaven lah di waktu malam....

kakak tido pulak tengah2 kita jalan2 tu...
sebab kakak langsung tak tido siang...
papa suruh mama amik gambar sebab papa kata...
"sayang kan suka amik gambar..."
memang mama suka amik gambar dan di ambil gambar...
oleh sebab tak de orang nak amik gambar mama, mama ambik sendiri je...

mama tak pandai make up...
nenek ada jugak suruh mama pakai lipstik bg merah2 bibir tu...
tapi mama tak biasa...
mama pakai lip gloss yang tak de kaler aje....


kakak suka tido letak tangan kat dagu....

ada lagi gambar kakak tido macam tu...
ni hari lain punye la...



mama belikan kakak baju impim (ipin)...
"haaaa....impim.....
antiknye...uhhhh...ntikkkk..."
=)


kakak layan impim je sebab papa tak langgan astro disney n nick..
mama pun tak ada masa nak donlod katun2 yang berfaedah dari utube...
paksu bagi kakak tengok katun korea,
paksu kata..."asyik impim je...."
nenek bgtau mama, terlopong kakak tengok katun tu....

alhamdulillah...sejak pak lang datang, doa mama dan doa opah di mekah, nampaknya kakak tak rasa terasing di rumah sendiri...
syukur sangat2 ya Allah...


ni pulak si adik manis tengah main2 mata dengan kakak....




comel nye adik!!!
bile rambut nak tumbuh ni.....



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.