Skip to main content

cerita kosong aje, tak ilmiah langsung... =)


minggu lepas, seminggu mama rasa on off demam...
mama pun tak makan ubat and tak gi klinik pun...
mc pun tak...
em...bile sihat sejahtera,sibuk beli mc...
bile betul2 sakit,tak nak pulak mc,kan...
hihi...mama memang macam tu...
so, gagah jugak la pegi keje...
actually mama beli mc tu bile mama rasa kat ofis tak de keje sangat2...
malas la nak gi keje...
kebetulan waktu mama sakit, keje berlambak pulak...
tu yang seronok sikit nak pegi keje walaupun sakit...
ye...mama ni jenis yang suka pegi keje bile keje kat ofis berlambak2!

kemuncak demam mama adalah pada malam sabtu...
maghrib lagi mama dah collapse dah...
tapi tak tido, baring2 aje...
papa siapkan makan malam, papa mandikan kakak, papa suapkan kakak makan dan layan karenah kakak...
rutinnye, sabtu petang kita keluar jalan2 tapi kene lah cancel sebab mama tak larat...
bile mama tak larat nak kuar, papa selalu gurau nak kuar jalan sorang2...
tapi tak pun...
sebab papa tau mama mesti nak ikut walau pegi pasar malam je.... ;p
jadinye, malam tu mama makan ubat dan rehat cukup2....
esoknye ahad, papa nak ot...
tambah rezeki...
kalau mama sakit, sian papa tak dapat tambah pendapatan...

esoknye, papa bangun dulu...
lepas subuh, papa tak tido macam kebiasaan...
papa kemas ruang tamu yang bersepah2 dengan mainan kakak...
selalu pun memang macam tu...
bangun pagi baru mama atau opah kemas mainan kakak...
pastu nanti, kakak bangun, kakak mandi, kakak sepahkan balik...huhu...

mama bangun...
tengok tv dengan papa kejap...
buat breakfast...
papa tengok mama sihat, papa pun siap2 pegi keje...

memang mama rasa dah betul2 sihat... =)
tengah hari mama start masak masa adik tido dan kakak sibuk menonton 'impin'...
leka mama masak sebab kakak tak kacau mama n adik pun lena je tido...
bile mama siap masak, mama pegi depan...
tengok2...


kakak dah tertido dah...
siannye kakak...

zoom sikit gambar kakak...

nasib baik mama cepat...
bole jatuh kakak ni...
dah la selalu sangat jatuh dan terhantuk sana sini...


Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.