Skip to main content

sesuatu itu adalah....

dulu mama penah bagitau yang mamapapa sedang gigih mencari sesuatu...
dan sesuatu itu adalah...

MyHome @ Klebang Ria...







bank dah approve loan sejak mama pantangkan adik putri...
masa tu jugak, rumah ni baru nak launching,
jadinye, papa sorang je yang pegi...






sedikit cenderahati untuk pembeli-sebelum-launching...



honestly, tak semudah kopek kulit kacang untuk pilih rumah yang memenuhi kehendak 2 orang yang punya pandangan berbeza...
tapi, alhamdulillah, papa dah bole menilai sesebuah rumah tu berdasarkan pada plan dan specs yang tertulis kat brosure
+
kehendak dan keperluan mamapapa...


alhamdulillah jugak sebab mama tak teruskan kerjaya sebagai arkitek...
sebab, menjadi ID telah bantu mama peroleh ilmu tentang interior design...
mama berani cakap yang tak banyak arkitek yang tahu tentang keperluan dalaman rumah...
arkitek lebih pentingkan appreance sesebuah bangunan tu...
tapi bagi mama, dalaman lebih penting sebab kita nak tinggal dalam rumah, bukan luar rumah...
tapi lagi, of course la mama jugak nak luarnye nampak cantik...
=)

mama jugak punye impian nak rumah yang ada tanah dan mama yang design layout plan nye sendiri...
mamapapa jugak penah berpendapat, kumpul duit banyak2, lepas tu kita buat rumah idaman kita...
tapi, sementara nak capai impian kita tu, tak berbaloi rasanya kalau berterusan membayar duit sewa rumah sampai putri-putri kawin...
(dah tentu lah berpuluh2 tahun mamapapa kene kumpul duit untuk dapat rumah impian,kan.... ;p)
duit-duit tu pun belum tentu lagi dapat guna untuk bina rumah idaman...
mungkin ada emergency di tengah jalan,kan...


jadinye, mamapapa sepakat buat keputusan nak beli rumah ni...
rumah ni pun kita boleh decorate sampai jadi rumah idaman kita...
=)


nanti mama cerita, apa kriteria-kriteria yang buat mamapapa pilih rumah ni...
rumah teres 2 tingkat dan standard size aje, 20 x 70..



4 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT