Skip to main content

AEON @ station 18, ipoh.

ok...
sekarang mama dah rasa sangat lega...
apa yang mama sangat risau dan sedih hari tu adalah,
opah akan tunaikan umrah masa cuti sekolah bulan 5 nanti...
mama susah hati siapa yang nak tolong jagakan putri putri mama ni...
pagi tadi mama dah cakap dengan nenek,
mujur nenek setuju...
Alhamdulillah...
mama tak susah hati dah... 
=)

semalam,isnin...
opah ada banyak urusan nak selesaikan sempena opah nak pegi umrah...
mama kene cuti emergency...
dan kita semua sangat bertuah,-especially mama lah-
sebab papa pun sudi amik EL sekali...
fuhhh...
dapat jugak mama berehat2...
maklumlah...
rutin mamapapa dah macam selalu...
papa keje di hari ahad,mama kurang rehat...
=)

jadinye...kita kuar jalan2...
window shopping sebab mamapapa belum gaji lagi...
kalau dah gaji pun,tak de istilah shopping pun...
=)

jusco a.k.a AEON baru bukak kat station 18...
sangat besar! dan mamapapa sangat penat berjalan...
sejak mama dah lahirkan 2 orang kanak2 ni,
(di mana berat mama pun bertambah),
mama cepat penat bile berjalan...
paling penat sekali adalah papa sebab kakak tak nak jalan langsung!
duduk kat stroller pun tak nak...
mama dukung pun tak nak...
sian papa tau...
napelah kakak ni selalu nak berdukung je bile kita keluar?
biasanya kakak suka jalan bile tempat tu lengang dan tak banyak orang...
sebab semalam sangat lengang...
kakak nak lari2 pun bole...
em...
mama kene figure out apa masalah kakak...
dan cari solusinye....

relax je adik putri...


papa pegi toilet pun kakak nangis2 sebut "papa...papa..."
tu yang senyum sini je tu...


tak de dah non-stop shopping...
mesti kene stop-stop-duduk sebab penat dan lapar...


sewa stroller aeon...
kakak dah tido masa ni...
ingatkan bole la baringkan kakak kat stroller...
tapi bile papa nak letak je,kakak terbangun dan nangis2...
papa tepuk2 balik suruh kakak tido...
tukar adik kat stroller ni untuk letak kakak kat stroller adik...
tapi kakak terjaga juga bile nak letak kakak..
sudah nye kakak terus bangun ...


adik yang sentiasa pasrah...
sian adik...

kuar aeon,kita gi tesco kat seberang jalan...
tujuan kita keluar pun untuk beli barang2 rumah yang dah abis...

kita keluar dari pukul 10 pagi sampai 4 petang...
huh...6 jam!
dah lama tak keluar lama2...
sampai rumah semua pun collapse!



3 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.