Skip to main content

kakak putri dan adik putri...


em...
papa macam nak 2-2 kanak2 mamapapa ni dipanggil putri...
masa awal2 adik lahir dulu, papa penah panggil natrah 'putri tengah'...
oh no!
seriously mama tak minat anak2 mama di panggil along, angah, acik dll...
maaf... =(

baru2 ni pun, bile mama cerita tentang natrah kat papa,
papa tanya putri yang mana...

em...
ok la...mama decide nak panggil kakak, 'kakak putri'
dan adik pulak, 'adik putri'...
hopefully, kalau beranak lagi next time, 
harus cari aunty wani untuk dapatkan petua untuk dapatkan anak lelaki... ;p
harus jugak 2-2 lelaki supaya mamapapa bole panggil abang putra dan adik putra pulak... =)

dah pagi ke mama?
adik putri ngantuk lagi la...
ahhh...malasnye bangun!
warm up dulu lah.. 

lepas adik putri warm up, adik sambung tido lagi...
mama baringkan sebelah mama...
tiba2 adik menjerit sekuat hati dan menangis...
kakak yang tengah tido terus terbangun dan nangis ketakutan...
adui la...
terkejut mama...
kenapa agaknya...
opah kata, 2-3 hari lepas pun ada jugak macam tu...
tapi opah lupa nak bagitau...
tak tau la adik sakit atau mimpi ngeri...
susahnya hati mama...
=(
risau adik ada sakit lain sebab dari adik jatuh katil hari tu...
dokte scan kepala je, badan tak...
...............

impian mama sekarang ni:
mama putri akan berkerja sendiri dan jaga sendiri kanak2 nya satu hari nanti... 
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.