Skip to main content

impian dan harapan...



mama pernah terbaca, kalau kita nak kan sesuatu,
kita kene tulis benda tu berulang2 kali...
itu lah yang mama selalu buat bila mama impikan sesuatu...
mama akan tulis impian2 mama sampai lah Allah makbulkan impian mama...
sebab tu wujudnya diary2 ni...
=)




koleksi diary dari sekolah menengah sampai sekarang...

kalau dulu, rajin lah jugak mama balut cantik2 atau pilih buku yang cantik2...




princess! 
baru mama teringat,dulu email address mama princess_259...
kalau tak silap mama,mama chatting kat mirc dulu pun pakai nickname princess 259...
em...
adakah sebab tu papa nak letak nama anak2 putri?
em...


britney spears...
member mama bagi cassette yg ade gambar britney spears...
saje je buh kat front cover...
tidak le sampai mama fanatik minat kat minah ni...




diary ketika mula2 bergelar interior designer...
excited dengan profession yang mama impikan sejak kecik2 lagi...
err...actually nak jadi arkitek...
tapi ID pun ok per...
=)



oh...mostly color coklat...
sebab mama suka color coklat...



ni hadiah birthday dari bestfren mama kat uia sampai sekarang...
dia bagi buku ni sebab dia tau mama suka tulis diary...
(smile again!)
=)


ni diary yang mama bagi papa...
hadiah pertama untuk papa tanda mama dah sedia nak kongsi segala isi hati mama pada papa...
=)


sunflower!
hadiah dari mak ngah tasha...
sebab dia tau mama suka sunflower...
=)

tapi sekarang, pakai buku astro je... =)
pastu, merata2 mama letak diary mama kat rumah tu...hehe

kanak-kanak mama pun kene cuba jugak satu hari nanti...
bagus juga kalau ada diary...
bole mama curi2 baca... ;P
tapi yang lebih penting,minta pada Allah dulu...
tiap kali lepas solat, minta dan spesifik bila berdoa...
contohnya,
"Ya Allah, mama ingin berkerja sendiri dan jaga sendiri putri putra nya..."
=)
dan usaha lain, keraplah tulis impian putri-putri di atas kertas...
jangan putus asa bila meminta pada Allah...
percayalah, Allah akan makbulkan satu hari nanti...
cepat atau lambat,Allah saja yang tahu...



oh kakak putri...
tunggu lah mama dah tak de kat dunia ni baru baca diary mama ye...
mama malu...


impian mama sekarang ni:
mama putri akan berkerja sendiri dan jaga sendiri kanak2 nya satu hari nanti...


*mama akan tulis impian mama tiap kali mama tulis dalam blog ni...
moga2,bila sahabat2 baca tulisan mama ni,
mereka juga turut doa kan mama..
manalah tau Allah makbulkan doa salah seorang dari mereka...*



4 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT