Skip to main content

Allah yang Maha Penyayang dan Pengasihani...


Adui....
2 malam berturut2 mama tido kul 9-10...
pastu bangun kul 2 pagi buat keje part time tu...
buat sampai pagi, terus mandi,subuh n pegi keje...

malam ke 3, iaitu malam tadi...
mama pasang alarm kul 2...
mama terjaga sebelum kul 2 sebab adik putri dah bangun dulu nak nenen...
sungguh mata mama tak bole nak bukak...
kalau orang tengok, bengkak macam 3 hari 3 malam menangis...
mama extend niat nak bangun...
alih2 tersedar bile kul 4, adik putri sekali lagi bangun nak nenen...

kali ni mama betul2 bangun...
solat dulu sebab mama tak isya' lagi...
lepas solat, terus on computer...
mama cari2 pendrive mama dalam hand beg, tak ada!
entah mama kakak putri campak sebab mama balik keje tadi,
kakak selongkar hand beg mama...
mama cari2, tak jumpa...
mungkin tertinggal kat ofis kot...
lalu mama tutup computer dan tido balik...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mama masuk kereta nak pegi keje...
mama letak hand beg kat seat sebelah,
ternampak pendrive tu...
oh...tercicir kat sini rupanya...
sebab mama memang selalu tak tutup hand beg....
suka biar hand beg 'ternganga'...
kalau nenek nampak, nenek mesti bebel... ;)

oh nenek...
rindu pulak nak jumpa nenek...
bila lagi bole balik melaka ye?? 
huh!

lalu, mama buat andaian...
oh...kan mama suka buat andaian...
Allah yang telah aturkan semua ini supaya mama dapat berehat sekejap...
sebab Dia Maha Penyayang...
sebab Dia Maha Pengasihani...
dan Dia juga Maha Memahami...
Dia sangat memahami keperluan dan keadaan mama...
terima kasih ya Allah...

hari ni,
kepala dah mula rasa sakit...
sungguh badan mama rasa sangat penat...
tapi amanah dari orang mesti mama siapkan...
cuma dia tak memahami...
mama cuma keje part time je dengan dia...
tapi dia expect mama bole siapkan keje tu macam mama ni keje full time dengan dia...

oh Allah...
berikan ku kekuatan dan kesihatan...


*saja2 mama mahu luahkan perasaan yang terpendam.... 

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.