Skip to main content

new life... =)

em...
seronok jugak kelam kabut uruskan rumah, seorang suami dan 2 orang anak...
=)
paling lama, mama cuma ada masa 2 jam je untuk diri sendiri dan masak disiang hari...
tapi sebenar nye, tak sampai seminggu kot mama rasa kelam kabut macam tu...
sebab opah dah balik ipoh dah tolong mama kat rumah...
putri masih melekat dengan mama bile papa pegi keje...
sesekali je nak dengan opah bila di pujuk...
adik natrah kene selsema pulak...
jangkit dari kakak putri yang tak sudah2 nak cium natrah...
kalau mama halang, makin kasar putri buat natrah...
sebab tu, most of the time memang mama biar je putri nak cium adik...

papa dah start normal shift bulan ni...
dah tak keje 12 jam lagi...
mula2 rasa janggal je bile pagi2 papa masih lepak2 tengok tv n belum kul 7 papa dah balik...
tapi rasa seronok jugak...
bole la mama dan kakak putri ikut papa pegi pasar malam...
oh...teringat hari selasa lepas kita pegi pasar malam...
putri nak berdukung je dengan papa...
pastu, kita terserempak dengan 2 orang kawan papa...
2-2 pun dukung anak2 perempuan diorang...
hihi...
mama ingat, anak kawan2 papa tak macam putri...
;)

semalam kawan mama yang beranak kembar tu datang melawat natrah...
meriah betul rumah kita dengan kanak2...
nak tangkap gambar pun tak sempat sebab mama sibuk bersembang dengan kawan mama...
bawak kanak2 kecil berjalan,memang tak bole lama2...

mama sibuk nak jahit baju kurung putri n baju natrah untuk kenduri cukur jambul natrah nanti...
waktu putri-putri tido lah baru mama dapat gunting kain..
tak rajin mama nak stay up malam2...hehe...
insyaAllah sempat siap sebab dah hantar jahit tepi...
jahit tu kejap je...(insyaAllah...)
baju mama...tempah kot...
sebab mama ingat nak pakai kebaya je sekarang...
masih bole bergaya n breastfeeding natrah... 
=)
mama belum cuba buat kebaya...
jadinya, mama tak nak kain cantik2 yang mama beli tu spoil pulak baju nye...

anyway...
putri macam dah tau tengok benda yang cantik...
mama selalu tanya putri siapa cantik...
mama selalu puji putri cantik bila nak pujuk putri ikat rambut...
1 hari, putri nampak kain pasang baju kurung putri tu...
putri cakap..." tek..... " (cantik)...


tido berirama... =)


kakak betul2 sayang adik,tau...

adik tido kat bouncer, kakak tido kat bakul ye...


opss...gambar tak de kaitan dengan kain yang cantik...hehe...


banyak benda mama nak tulis pasal putri naurah...
tapi mama dah tak punye banyak masa...
ofis pun dah tak sabar2 nak suruh mama start keje...
aduila....malasnye!!!!!!!!!!!!!

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.