Skip to main content

Admit wad 1 malam...


tak sangka pulak hospital ada sediakan baju untuk baby...



baju untuk kanak-kanak pun ada...
sangat cute!

natrah kene admit hospital 1 malam...
=(
aduhai...
mama tak tau apa yang tak kene pada mama...
natrah sangat baik pada waktu malam...
(alhamdulillah...)
sepatutnya, mama tak de alasan tak cukup tido...
tapi sebab mama cuai dan asyik bertindak dalam pra-sedar,
natrah jatuh katil!

mama terjaga bila dengar natrah nangis kuat...
papa pun terjaga n terus lompat dari katil...
mama tengok natrah dah terlentang atas lantai yang beralaskan carpet...
mama cepat2 dukung natrah sambil papa gosok2 belakang natrah sampai nangis natrah reda....

yang mama ingat, sebelum mama tido, mama letak natrah dalam baby cot...
memang palang baby cot yang rapat dengan katil mama tu mama tak tarik sampai atas...
tapi,cukup2 paras badan natrah bila baring...
mustahil natrah terjatuh dari baby cot tu sebab natrah tido pun masih tak banyak gerak n pusing2...
kalau tengok keadaan masa natrah jatuh tu,
mama assume yang mama tengah nak angkat natrah dari baby cot ke katil mama untuk susukan natrah..
tapi sungguh mama tak sedar yang mama tengah buat macam tu!

sebelum ni penah jugak jadi...
bile mama bangun pagi, mama tengok natrah dah ada kat atas katil mama...
yang terakhir mama ingat, natrah tido dalam baby cot...
Ya Allah...kenapa aku jadi macam ni?... 
=(

tengahari esoknya, natrah muntah masa sebelum n sedang nenen...
mama sms papa bgtau yang mama tak sedap hati n ajak papa pegi hospital bile papa balik keje...
papa balik awal n kita rush pegi hospital...
opah balik kampung,jadinya,putri pun kene bawak sekali...


terus ke emergency...
baby diutamakan...


kakak putri kat emergency room...



nangis2 adik natrah nak telan ubat tido untuk buat ct brain scan...
sian dia...
=(

tunggu punya tunggu,
doc kata tak de apa2 dari xray...
nampak sumenye ok tapi kene admit hospital 1 malam untuk doc pantau...
=(

dari pukul 5 petang, kul 10 malam baru selesai...
tu pun papa tak bole nak hantar mama dan natrah masuk wad sebab susu kakak putri tak de spare...
risau kakak putri meragam dalam kete...
sebab papa harus drive berdua je dengan kakak...






maafkan mama natrah..
maafkan mama..
kakak pun beberapa kali jatuh katil...
maafkan mama putri...
papa marahkan mama sebab tak jaga anak2 papa baik2...
papa tak cakap n tunjuk,tapi mama tau papa marah mama...
maafkan sayang, abang....
maafkan sayang.... 
sayang takkan tergamak nak jatuhkan anak2 kita...
=(



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.