Skip to main content

dah dua hari mama balik keje, putri ignore mama...
tak macam selalu...
macam selalu adalah, bile mama bukak gate je putri dah jerit2 dari dalam rumah...
cakap macam2...
bile mama masuk je rumah,
putri mengekor mama sambil peluk2 kaki mama...
mama nak jalan pun susah takut putri terjatuh...

tapi sekarang,
putri cuma tengok dari dalam rumah...
lepas tu putri sambung buat ape yang putri tengah buat...
mama langkah masuk rumah pun putri buat tak tau je...
sadis pulak rasanya...
mama rasa terabai... =(

tapi mama rasa, putri dah lebih 'dewasa' sekarang...
bile nangis2, senang pujuk...
dah kurang minta papa dukung...
papa pun dah senang nak mandi, makan dan solat...
putri dah rela lepaskan papa buat semua tu...

adik putri semakin hampir dilahirkan...
(mama rasa la...)
semalam mama memang cuak...
masa mama drive nak balik keje,
tiba2 rasa pinggang sakit + perut sakit + adik tolak2 bawah...
sempat la sampai rumah lagi...

maghrib tu, mama rasa lagi macam tu...
cepat2 mama sms papa,minta papa balik awal...
papa pun cepat2 balik...
masuk je rumah, papa tanya dah siap ke nak gi hospital...
mama tak siap pun lagi...
mama cuma siapkan beg mama n beg adik je...
masalah nye, elok je papa balik, tak rasa dah sume tu...hehe...
sampai ke malam n esok pagi pun tak rasa dah...hehe...
tapi ade lah rasa macam light contraction tu...
belum kerap lagi...
kaki mama dah macam bini shrek punye kaki...
cuma tak kaler hijau je...
sakit je nak pijak lantai...

mama rasa, putri akan berubah bila adik lahir nanti...
jadi lagi 'matang'...
insyaAllah...
=)

jadinye,
kita tak bole under-estimate anak2 kita...
kita tak bole pandang rendah pada anak2 kita...
dan yang paling penting, kita tak boleh merendahkan anak2 kita depan orang lain...
walaupun sememang nye anak kita tidak sehebat yang kita harapkan...
tapi kita kene yakin dan sentiasa percayakan pada anak2 kita...
kalau bukan kita yang yakin dan percaya pada diorang,
dengan siapa lagi diorang nak bergantung?

percayalah satu perkara...
keyakinan anak2 terletak pada keyakinan ibubapa terhadap anak2...



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.