Skip to main content

weekend yang panjang...


jumaat...
mamapapa dah cuti sebab kita nak pegi kenduri kawin maksu zura kat PD...
lepas hantar opah n maksu yati kat PD,
kita balik melaka...
tido sana...

bila ade penumpang lain dalam kete, begini lah putri tido...nak jugak duduk atau tido kat depan perut mama walau dah tak muat...

sabtu...
dari melaka kita ke PD bersama atuk n nenek...
lepas tu, kita balik melaka balik...
tido sana...
bukan dekat sebenarnya, 2 jam perjalanan jugak lah...
sian papa penat drive...
sorry ye bang...
sayang tak selesa nak tido kat homestay sana dengan keadaan perut besar ni bersama2 family orang lain...
lagipun, bukan senang dapat balik melaka,kan?
kalau raya puasa tak de, agaknya tak balik langsung...

 
on de way...berpelukan dengan mama je bile ade orang lain...



opah bertemu nenek...


macam biasa, gambar pengantin baru mama tak amik...pangantin lame je ade... =)


kat kampung melaka...


ceria sekejap aje...

sibuk main ABC yang atuk nenek bagi...

tekun tengok papa pasang2 lepas tu cepat2 putri musnah kan...

papa kata putri asyik keluar kan huruf O dan nombor 0 je...


ahad...
pagi-yang-tak-pagi-sangat kita gerak PD...
amik opah n maksu yati...
lepas tu singgah KL, maksu n opah tumpang kawan maksu balik perak...
sebab kita nak singgah rumah mak ngah tash dulu sebelum balik ipoh...
opah nak balik taiping dulu n maksu yati nak balik penang terus...
so, tak bole la tunggu kita...


bergambar dengan atuk nenek sebelum gerak balik...


putri tak sabar2 nak masuk kereta...


kat rumah mak ngah....mama suruh putri smile... =)

on de way balik ipoh dari kl...suka kacau papa pakai spek...


isnin...
mamapapa masih cuti...
macam biasa lah bila balik dari travel - walau setakat gi KL je -
mesti nak reserve 1 hari untuk rehat2 di rumah...
kemas rumah, basuh baju kotor, buat aktiviti yang biasa di buat hujung minggu n shopping barang dapur...
barang2 adik putri rasa nya dah complete mama beli...
cuma mama kene sudahkan menjahit ape yang mama plan untuk adik...
dan barang2 mama seperti ubat lepas bersalin n barang2 untuk simpan susu...
tunggu gaji bulan depan pulak lah...
bulan ni dah banyak abis buat travel...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

...putri...
semakin tak boleh renggang dengan papa walau papa nak masuk bilik air...
mama ingat, masa kita kat rumah orang je putri berpancaragam...
tapi, bile dah balik rumah sendiri pun macam tu jugak...
mama kesian kat papa...
kene dukung putri je...
mama tau putri dapat rasa yang adik putri dah tak lama lagi je nak lahir...
mungkin sebab tu putri sangat2 manja dengan papa...
pagi tadi je papa dah lambat pegi keje sebab putri nak berdukung dengan papa...
kalau tak, meraung2 putri selagi papa tak dukung putri...
mama tak tau nak tolong papa macam mana sebab putri tak nak kat mama...
nasib baik putri dah faham bile mama cakap papa nak work...
putri akan hulur tangan kat mama minta mama dukung...
bile mama suruh putri salam papa n bye-bye papa,
dengan muka happy-senyum2 putri salam n bye-bye papa...
nasib baik sangat...


...mama...
semakin hari semakin berdebar bila malam menjelang...
sebab waktu adik paling aktif bergerak adalah waktu maghrib n tengah malam...
sungguh mama takut...
apa yang mama bole buat cuma banyakkan doa n baca quran moga di mudahkan segalanya...


...papa...

makin hari makin kurus...
selain papa jaga makan dan keje kuat,
papa jugak penat melayan putri mamapapa yang sulung ni...
banyak bersabar dengan karenah putri...
pernah sekali dua papa rasa marah dengan putri bila putri nangis2 minta dukung -walau dalam rumah-...
tapi mama tengok, sekarang ni papa dah tak marah dah...
papa layankan saje permintaan putri...

oh Allah...
aku mohon moga Kau ampunkan dosa2 kami...
dan moga, segalanya akan berubah selepas kelahiran adik putri...
hanya Kau yang dapat tunaikan permintaan ku ini...
amin...amin...amin...

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.