Skip to main content

putri at Lost World of Tambun...


Aidil Adha jatuh pada hari ahad...
jadinye isnin mama cuti...
nasib baik papa pun cuti...
mamapapa tak plan nak kemana2 pun...
cuma nak keluar cari barang dapur n beli barang2 adik putri sikit...

opah tipon pepagi, bagi tau yang sepupu papa 1 family n adik papa (mak su yati) nak gi lost world...
opah kata, kalau nak jumpa, pakat la dengan diorang....
mama bagitau papa...
papa tak teruja sebab baru je semalam jumpa...haha...
lagi pun, mamapapa tak pernah berniat nak masuk pun dalam tu di sebabkan harga tiket yang sangat mahal bagi mamapapa....

lepas tu, opah tipon lagi....
dia kirim barang...
durian lagi!... n benda lain...
nak tak nak, kene jugak jumpa...
mama bagi tau papa...
papa suruh diorang datang rumah aje...
tak pun nanti papa tunggu kat highway, pass barang kat situ je...
memang mamapapa rasa sangat malas nak keluar hari ni...
nak berehat2 je kat rumah....
tambah, putri sedikit meragam hari ni...
perut tak selesa kot...
dah 2 hari putri tak membuang najis putri...

lepas tu, mak su yati pulak call...
dia kata, sepupu papa nak sponsor tiket masuk...
ok....papa kata jom...




sampai sana, putri betul2 tengah mengantuk...
lunch pun tak lagi...
tak pe...
main air dulu....







putri selalu menjerit2 bile mandi especially bila air tu sejuk...
tapi, putri sangat suka berendam dalam air...
mama tak join...
mama jadi photographer je...
papa yang bawak putri...
papa kata, putri dah menggigil dah...
jari jemari pun dah kecut...
tapi putri jugak berendam lagi...
dari jauh mama tengok papa tak abis2 cuba pujuk putri keluar dari air...
last2, terpaksa jugak angkat putri...
teruk putri nangis sambil tunjuk2 air...
meronta2 putri sepak mama masa mama salinkan putri baju...
solution terakhir, bagi putri susu dan paksa putri tido...
putri minum susu atas riba papa sampai terlelap....
pastu, entah macam mana, tiba2 putri terbangun dan nangis2...
sampai putri muntahkan balik susu...
abis baju n seluar papa...
terpaksa pinjam baju sepupu papa sebab papa bawak 1 je baju....

ekoran dari kejadian tersebut, papa kata, tak boleh dah bawak putri main air... =(
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT