Skip to main content

persediaan menyambut adik putri...



sebenarnye, mama tak larat dah nak jalan banyak2...
tapi mama tak bgtau papa sebab nanti papa tak nak pegi jalan2 dah...
mama pregnant kali ni, papa sangat amik berat...
papa belikan mama susu mengandung tanpa mama minta,
papa tolong letakkan bantal kat bawah perut mama bile mama mengadu nak mengiring pun rasa sakit,
papa tak bagi mama makan megi,
papa suruh mama duduk jauh dari hp,
papa tak bagi mama buat keje banyak,
dan lain-lain lagi....
tapi 1 papa tak penah buat,
usap2 perut mama...
2 kali mama mengandung pun papa tak buat...
betul2 nak surprise papa ni...


mama pegi kamdar lunch tadi...
slumber je balik ofis pukul 2.30...hehe...
beli kain untuk buat bedding baby cot dan kain flannel untuk buat selimut adik putri....


pakai plain color aje dan combine dengan kain polka dot...
since mama tak tahu adik putri laki ke perempuan, mama buat 2 color....
pink and blue... =)
banyak jugak projek menjahit yang mama dah buat cuma mama tak buh dalam blog ni je...
tak rajin pulak nak tulis pasal tu....
nanti lah mama list terus ape yang mama dah jahit sepanjang tahun 2011 ni...

persediaan untuk sambut adik putri setakat ni 50% kot...
banyak lagi mama tak beli...
especially barang2 untuk simpan susu...
ubat lepas beranak pun tak beli lagi...
opah dah tanya nak pakai ape sebab opah nak belikan...
kalau opah belikan, tentulah di sponsor oleh opah...hehe...
tapi mama rasa nak cari sendiri...

pampers baru beli...
baju2 lama putri pun mama baru je basuh...


ni sebab hujung minggu ni nak travel jauh...
haruslah prepare sume dalam kerete...
kalau tak travel, mama rasa mama masih tangguh2 siapkan barang2 adik...
kalau adik putri lelaki, terpaksa la pakai mittens n booties color pink...
mostly color pink je putri punye.... ;P
sebab yang tu mama tak berniat pun nak beli lagi...
cuma nak beli 3-4 pasang baju baru je...
selebihnye pakai putri punye aje...

aduhai...
mama semakin berdebar...
hari jadi adik putri semakin hampir...



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.