Skip to main content

minggu ni dan minggu akan datang



mengantuk giler!

mama sangat busy minggu ni dan minggu akan datang...
ade job yang sedang di usahakan untuk minggu depan...
jadinye, mama kene siapkan minggu ni...
dan, ade job jugak untuk minggu seterusnya...
maknanya, minggu depan pulak mama kene prepare job tu...

penat!
semalam mama tido pukul 3...
haruslah tidokan putri dulu dan kemas2 dapur sebelum mama bole start keje...
nak dekat pukul 12 jugak lah baru mama bole start...
tu pun nasib baik papa ade teman mama sampai pukul 1 je...
papa main game kat hp mama...
kalau papa tak de, mesti mama tak focus buat keje....ekeke....
eh...tapi bile papa masuk tido tu, bole je mama focus...
apa yang penting, jangan layan bisikan2 syaitan yang hasut mama surfing benda2 tak berfaedah....
maklumla,bile dah guna computer tu, asyik nak online je...
tapi...
alhamdulillah...berjaya jugak mama lawan bisikan syaitan tu...

di saat2 mama ade job part time,
banyak pulak keje kat ofis...
adui...la....
bile tengah tak de job,
bosan sampai nak surfing ape pun tak tau...
tu yang selalu je 'tershopping' online tu...
bini boss pulak rajin masuk ofis sekarang...
tak bole nak curi tulang...

mama ngantuk!
badan mama penat!
tulis diary putri jap nak restkan otak n badan...
sambil tengok2 gambar putri...
=)


putri sangat2 nak perhatian mamapapa sekarang ni...
selalu nak mamapapa layan putri main atau sekurang2nye, tengok putri main...
mamapapa kene jugak tengok putri main...
kalau tak nanti putri nangis sampai baring2 kat lantai...
walaupun mamapapa duduk kat meja makan-yang-boleh-nampak-putri-main...
putri rasa tergugat ke nak dapat adik?
sampai papa ade cakap,
putri nak jadi kakak dah...
tak boleh manjakan putri dah...
sedih sangat mama rasa...
selama ni, putri sorang yang mamapapa tatang bagai minyak yang penuh...
lepas ni, haruslah berkongsi kasih dengan adik...
dan adik2 lain nanti, insyaAllah...
tapi,putri jangan lah rasa mamapapa tak sayangkan putri...
mamapapa akan cuba sedaya upaya tak buat anak2 mamapapa rasa dibeza2kan...
sebab memang mamapapa sayang kan semua anak2 mamapapa...
semua?? huh...mcm dah byk anak jer.... ;p

mama kene sambung buat keje balik...
sangat byk keje!!!!!!!!!!!!!!
demi mencapai impian mamapapa tahun depan,
mama kene kerja keras!




Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.