Skip to main content

macam mana nak bagi putri senang poo poo...


pagi ni putri bangun dengan riang gembira...
tak macam 2 hari sebelum ni...
putri bangun2 terus turun katil cari papa yang dah pegi keje...
tadi pun papa dah pegi keje masa putri bangun...
tapi nasib baik mood putri ok...

oh...mama dah jumpa solution macam mana nak bagi putri senang poo poo...
tak perlu ubat lagi...
mama cuma bagi putri makan timun segar je...
nasib baik sangat putri suka makan timun walau tawar-tak-de-rasa-ape2...
dan alhamdulillah,selama putri start makan timun,
putri sangat senang nak buang air besar...
putri nangis2 kejap (mungkin dah fobia selama ni asyik sembelit je),
tibe2 bau busuk...
najis nye pun dah tak keras dah...
mama syukur sangat2...
alhamdulillah....

malam tadi, serius mama susah hati...
mama rasa perut mengeras n sakit selang beberapa minit...
mama baring atas katil sambil pegang perut...
putri suka sibuk2 nak naik katil bile mama ada atas katil...
kalau putri dok diam2, tak pe la...
ni putri menari ballet pulak...
aduhai...
mama nak kene control putri pulak takut putri jatuh...
putri pulak, dengan bahagianya sengaja menjatuhkan diri sambil ketawa...

mama tak sedap hati la...
perasaan nye, sama macam masa nak lahirkan putri...
mama tak rasa sakit, cuma rasa perut mengeras tiba2 lepas tu hilang kejap...
bile dokte check, laluan dah bukak 2cm pada pukul 5 pagi...
pukul 10 pagi, dah bukak lagi 2cm..jadinya 4cm...
sepanjang mama kene tunggu kat pre-labor room n labor room tu, mama tak sakit pun...
3 jam sebelum dokte plan nk sambut putri, baru mama betul2 rasa sakit nak meneran tu...
mama risau kalau kelahiran kali ni pun tandanya macam tu...
adui...mama baru 33 minggu...
berdebar nye rasa...
bercampur baur perasaan sekarang ni...
semalam pun, putri meragam lain macam je...
sampai papa rasa sangat marah papa putri...
mungkin tu jugak petanda nye?
aduhai...
mudahlah hendaknye kelahiran adik putri ni ya Allah...



video
budak tecik riang gembira dalam kereta...
mama pulak yang sengsara risau perut kene hempap dek budak tecik ni!

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.