Skip to main content

siapa tahu.... =)

semalam mama check up...
sangat fed up tiap kali pegi check up...
dah berapa kali mama pegi,klinik nak tutup untuk lunch baru mama selesai...
kalau mamapapa ni banyak duit, memang mama tak pegi klinik kerajaan...
staff banyak, sembang pun banyak...
tengah2 check mama pun bole lagi sembang2 hal peribadi sampai lupa ape nak tulis kat buku merah mama...
baran betul!
tu kisah semalam...
kisah check up sebelum ni,lagi la mama baran...
orang yang sama tanya mama sampai 3x,kenapa nak jumpa dokte...
3x jugak mama explain sampai last2 dia cakap,akak tak payah buang masa datang sini..
hei...ko yang buang masa aku,ok!
mama cakap dalam hati je...
mama masih bole sabar lagi...
sabar...sabar...
bile ingat balik, mula la setan cucuk2 bagi mama rasa marah lagi...

tapi hakikatnya, kita tak banyak duit...
sebab tu mama terpaksa jugak pegi goverment...
mamapapa jugak tak pandai nak berlagak banyak duit...
kadang2 tu, bile mama papa terbanyak duit pun,
rasa ragu2 je nak spend banyak2...
dah biasa hidup sederhana, cukup makan pakai...

mama tak kisah...
asalkan tiap kali mama bangun tido,
mama dapat tatap wajah papa dan putri...
mama tak kisah...
asalkan papa tak tinggalkan mama pegi keje jauh2...
mama tau, papa pun tak nak tinggalkan mama sorang2 jaga putri...
papa pernah dapat offer keje dengan gaji yang lebih baik...
tapi papa harus selalu tinggalkan mama dan putri...
mama kata mama tak kisah sebab opah dah duduk dengan kita...
ade lah jugak teman...
tapi papa decide tak terima offer tu...

pernah jugak masa mama mengandungkan putri dulu,
papa dapat offer keje telekom...
gaji agak rendah dari gaji papa sekarang...
tapi, kerja tu terjamin...
(orang2 lain kata la...macam kerja kerajaan,terjamin...)
papa kene pegi kursus selama 2 minggu...
waktu tu mama belum sarat sangat...
tapi dah lebih 7 bulan la...
mama cakap mama tak kisah kalau papa nak kerja tu...
tapi papa decide tak terima jugak...
sebab papa sangat risaukan mama yang tengah pregnant masa tu...
akhirnya...
mamapapa masih lagi kerja di tempat yang sama...
tinggal di rumah yang sama...
dengan keewangan yang sama...

InsyaAllah...
bile adik putri lahir nanti,
mamapapa akan cuba ubah kehidupan kita...
walau sibuk mana pun mama papa nanti...
mama akan cuba luangkan masa untuk bersama putri dan adik nanti...

ohh...
mama dalam mood mengenangkan kebaikan2 papa pada mama sempena hari lahir papa tak lama lagi...
tanda2 yang papa sayang mama...
semuanya berubah bile dah kawin...
takde lagi kata2 cinta...
tapi lebih kepada tindakan dan keputusan yang papa buat...
mungkin tu cara papa meluahkan rasa cinta dan sayang pada mama bila dah kawin?
siapa tahu.... =)
 
tak pernah berhenti menyintaimu.... =)
 
2 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.