Skip to main content

putri cover malu dengan menangis... ;P



minggu lepas kita balik kampung sebab hari ahad papa ade jemputan dekat seri manjung...
dekat sikit kalau gerak dari kampung...

tak mo pakai seat belt!
sangat bahaya ye!
berdukung aje si manja mamapapa ni...
 lepas kenduri tu, terus balik ipoh...
sampai ipoh pun dah asar...

actually mama papa nak cari something untuk opah...
tapi belum jumpa yang berkenan dihati...
dan di sebabkan lepas asar baru kita kuar,
harus lah malam2 baru sampai rumah...
dan hari tu, mama papa makan kat luar lagi...
rasanya, dah 2 minggu mama tak masak kot...
sebab last week pun makan kat luar jugak... =)

tempat biasa, tesco...
cari barang dapur...
masa nak bayar tu, papa jaga putri sebab lepaskan putri jalan...
mama pulak yang kene letak2 barang kat kaunter n bayar barang...
sebab putri tak nak dekat mama...
entah ape masalah putri malam tu...
tengah tunggu cashier tu scan2 barang,
ade pak cik nak lalu belakang mama...
mama toleh pak cik tu sebab papa suruh mama tepi sikit,ade orang nak lalu...
mama terpandang bawah, mama nampak putri dah paut kaki 'atuk' tu...
mamapapa pun dah ketawa2 sambil panggil2 putri dan cakap.."siapa tu? tu bukan papa la..."
pak cik tu pulak ckp, "ni atuk ni..."
putri tengok mama...
putri tengok papa...
lepas tu terus nangis teruk2 tanpa tengok atuk tu...
semua yang tengok pun ketawa...
mamapapa pun ketawa sambil pujuk2 putri jangan nangis lagi...
=)
putri...putri...
bile mama teringat, mesti mama nak ketawa...hahaha

lagi 1...
putri tak bole tengok pintu keluar...
hari sabtu kita pegi kenduri kawan opah kat dewan sekolah izzuddin...
mama bagi putri jalan sendiri...
laju je putri tuju ke pintu keluar...
bile mama tak bagi, putri pun nangis2...

dekat kenduri kawan papa pun sama...
buat kat dewan...
bile mama pimpin putri jalan2,
sebab nak bagi chance dekat papa sembang2 dengan member2 dia,
putri tuju pintu keluar...
1st time, ok...mama follow je...
2nd time, mama tak larat dah...
terus mama bagi papa dukung putri....hehe...

dan last sekali masa dekat tesco malam tu...
mama nak singgah kedai buku,
papa dukung putri kat luar kedai...
kedai tu dekat dengan pintu keluar...
nangis2 putri ajak papa pegi dekat situ...
mama terus tak jadi beli majalah...
=(

bile keluar je,
putri akan cakap...
"haaaaaa......."
sambil sengih2 gembira...
dan jalan laju2...
ish..ish..(geleng kepala mamapapa...)

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.