Skip to main content
selasa lepas, masa papa hantar mama pegi keja,
papa bgtau mama yang dia risau macam mana nak balik melaka untuk anta mama pantang kat sana...
sebab putri tak nak dekat orang lain selain mamapapa n opah...
kalau nak travel dari ipoh ke melaka bertemankan atuk nenek,
mamapapa memang tak confident putri bole duk diam2 dengan atuk nenek...
putri mesti rengek2 nak mama atau papa...
sebab papa nak drive sendiri...
nenek bole tolong pegang adik putri...
tapi kalau adik nak nenen, putri macam mana?

masih ada 3 bulan untuk sampai waktu tu...
mama harap putri lebih matang dan sporting lepas adik putri lahir...

sabtu,kita jalan2 jusco,
putri dah nak jalan sendiri sambil mamapapa pimpin tangan putri kiri kanan...
kalau tak, memang putri nak berdukung je dengan papa...
kalau letak dalam stroller atau troli pun, putri tak nak lame2...
mesti angkat tangan kat papa minta dukung...
tapi hari tu putri sangat happy dapat jalan sendiri...
sampaikan putri minta mama lepaskan tangan putri...
putri nak papa sorang je yang pimpin putri...
cis!
sambil putri senyum2 kat orang yang lalu lalang... =)



dalam kereta pun mama dah duduk kan putri kat baby seat...
putri dah besar2 gini baru nak train, memang susah jugak...
tu pun sebab putri dah mengantuk, baru lah putri nak duduk diam2 kat situ...

ahad pulak, papa kerja...
macam biasa, bila papa dah nak balik keje, barulah mama sibuk nak kemas rumah n masak... ;P
tengah mama sibuk2 nak masak, datang pulak anak2 jiran nak beraya...
terpaksa berenti masak jap n sediakan apa yang patut...
bile budak2 tu tengah makan kuih,
mama sambung masak jap...
elok je putri mengadap diorang...
tapi bile dah lame sikit, baru putri datang dapur nyendeng2 kat mama minta dukung...

bila diorang sume dah balik,
mama buatkan susu putri dan biar putri minum sorang2 kat depan tv...
mama sambung sikit lagi keje kat dapur...
agak lame...putri tak cari mama pulak...
mama suspect mesti ade something yang putri buat nih!
mama intai dari dapur...
mama nampak kepala putri disebalik sofa...
putri tengah berdiri mengadap sofa...
mama biarkan aje...
bile mama dah siap kemas dapur,
mama pegi depan...
abis susu putri,putri tuang atas sofa!!!
mama dah agak dah tapi mama tak sangka sangat banyak susu yang putri tumpahkan tu...
aduhai putri...
bile mama sibuk nak basuh sofa tu, putri pun sibuk nak pegang2 tempat susu tu tumpah...
ape lagi, mama pun marah la...
putri nangis...
pastu mama terus tak buat ape2 dan riba putri dan usap2 rambut putri...
putri pun jadi la 'baik' sekejap...
sian dia... =)

  
budak baik lepas kene marah...
Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT