Skip to main content

sebenarnye....
mama terbeli handphone baru... =)
ni sebab putri la ni, pecahkan skrin hp oldskol mama tu... 
(alasan jerr.... ;P)

hp tu ade wifi,3G,gps dan lain2 lah...
pastu, masa beli tu, orang kedai tolong register ape ntah...
mama bagi je...

keje2 untuk meng'eksplorasi' , menukar theme, meng'download' software, adjust setting,
tentulah ditugaskan pada papa...
pastu, papa buh gambar ni sebagai wallpaper...


mama tanya papa, nape buh gambar ni...
papa jawab, sebab sayang suka sunflower...
( ^__________^)
em...papa ingat, pun....
saje je mama saje2 tanya... ;p

mama bukan nak cite pasal hp tu sangat, 
tapi pasal bil yang sentiasa jalan sejak dari mama beli sampai la pukul 12 malam tadi...

sebelum ni, mamapapa pakai digi...
pastu, ade promotion untuk pekerja kilang kat tempat papa keje dari celcom...
tersangat berbaloi2!!!
mamapapa pun tukar celcom...
bil mamapapa tiap bulan tak melebihi rm10 sebulan kalau mamapapa tak call orang luar sangat...
orang yang mama selalu call sampai berjam2 pun cuma nenek sorang...
so, papa amik lagi 1 no untuk nenek supaya mama bole call nenek free...
tapi, no nenek kene charge RM18 monthly..
tak kisah la...
asalkan mama dapat bergayut dengan nenek lama2...
so total bil talifon yang mamapapa bayar tiap bulan, cuma lebih kurang Rm40 je...
mamapapa memang berlumba2 sape punye bil paling murah...

bile dah tukar hp canggih manggih ni,
culture shock la mama bile bil tak berhenti charge walaupun mama tak on wifi, mama tak call atau sms selain papa n nenek...
memang merisaukan...
even mama off hp n tukar sim card ke hp-yg-skrin-pecah tu pun bil masih jalan..
huh!
solution terakhir adalah, papa harus tukar kredit limit ke Rm90...
dan malam tadi, 
hampir2 pukul 12 malam, mama call celcom...
tanya kenapa bil sentiasa jalan walau tak pakai...
dia tak dapat nak bgtau, kene tunggu bil sampai....cis!

dan mama bangun pagi tadi,
bil dah stop charging...kredit limit dah tukar Rm90...
malam tadi pun papa dah cancel gprs...
baki bil sebelum mama beli hp tu pada hari sabtu, Rm9.30
baki bil selepas 4 hari mama beli hp tu, Rm81.20...wahahaha....

keterujaan memiliki handphone canggih manggih terus lenyap... =(
mama masih rasa mama tak perlu online thru hp...


2 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.