Skip to main content
mama kurang ade mood pulak nak tulis diary putri minggu ni...

jumaat...
mama cuti dan papa ot...
pagi2 lagi opah dah balik kampung...
jadilah mama suri rumah hari ni...
pagi2 sebelum papa pegi keje, sempat lah mama masak untuk lunch nanti...
confirm putri tak kan tido sebelum tengah hari...
papa pulak solat jumaat hari ni dan selalunye papa lunch kat rumah...
putri sangat ok hari ni...
tapi, sebaik je papa balik keje, putri terus memulakan pancaragam...
nak berdukung je dengan papa...
sampai la maghrib ke isyak...
akhirnya, papa ajak kuar jalan2 pekan ipoh...
lepak kejap kat padang ipoh sambil bagi putri jalan2 sendiri...





sabtu...
kita gi raya rumah aunty zana...
tapi mama tak amik gambar pulak kat sana...
putri nampaknye dah bole 'survive' kat rumah orang...
tapi masih takut2 bile ade orang ramai...
mesti jadi 'budak baik' n peluk2 papa atau mama...
tapi bile orang dah tak ramai, putri dah bole main2 sendiri...
tapi haruslah rapat2 dengan mamapapa...

lepas tu, kita gi cari barang dapur pulak...
tempat biasa lah - tesco...
mamapapa bagi putri jalan sendiri...
bile dah dapat jalan sendiri, dah tak mo dukung atau dok dlm troli pulak...
em...
putri lagi suka papa pimpin putri...



semua benda putri nak capai...



entah ape yang dia suka sangat entah!



duta dugro... =)



bekal putri mesti kene bawak...cornflake dalam bekas kuah rojak... ;)

pastu, kita dinner kat luar...
putri dah mula buat 'pancaragam'...
putri dah penat kot...
tghari tu putri tido sejam je...
tak dapat la mamapapa menikmati dinner dengan romantika...
putri dah pandai nak berdiri kat baby chair...
memang putri tak mo duduk n makan diam2... =(

balik tu mama pun kepenatan...
dengan perut full nye...
rasa macam nak beranak esok je...
papa siap ckp yang mama macam dah tak larat sangat...
nak bangun pun susah...hehe...

ahad...
papa keje...
tinggal lah kita berdua...
sempat jugak la mama masak n mandi-ala-kerbau masa putri tido tghari tu...
so, bile putri dah bangun, dapat la mama rehat2 je sampai papa balik nanti...
papa sms tanya putri macam mana hari ni...
lepas putri bangun dari tido tu, putri meragam sikit...
entah ape yang putri nak...
sume mama bagi, sume pun putri tak nak...
bile mama bgtau papa yg putri nak mama baring2 rehat je,
papa jawab, rehat je la kat rumah tu.... =)
em...papa selalu suruh mama rehat2 je kat rumah...
tapi tak best la kalau rehat2 je...

tu je kisah nye....


Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.