Skip to main content


Dear Putri...

semalam birthday mama...
papa keje...
papa tak wish pun...
tak pe...
mama tak amik hati dah kalau papa lupa lagi macam tahun lepas...
kat rumah, putri sangat well-behaved...
mama dapat vacuum rumah, masak, sidai kain n tido same2 putri... =)
masa kita tengah tido berjemaah tu,
papa sms...
papa suruh mama siap2 mandi solat sume...
papa balik keje, terus nak gi melawat kawan papa kat hospital...
mama pun terus bangun n mandi sementara putri masih nyenyak tido lagi...

bile papa balik, mama dah siap pakai tudung, dah siapkan susu putri dan ape2 yang patut...
memang tinggal nak angkat kaki je...
lepas papa dah siap2 mandi n solat,
kite terus keluar...
mama tanya papa, waktu melawat sampai malam ke?
curious jugak mama...betul ke papa nak gi melawat member ni...
papa jawab, dia dah masuk wad biasa...
em....ok...
mama follow aje...

lepas tu, papa nak singgah ipoh perade pulak...
nak cari buah...
eh? sempat lagi nak singgah2???
kul berapa waktu melawat abis ni???
mama cakap dalam hati je...
tak pe...mama follow aje...
tak sampai pun kat supermarket nye,
papa belok masuk tempat makan...
"kita makan lah...."
eh??
tak pe...mama follow aje...
duduk...
"happy birthday..."papa cakap...
mama malu2....cewah!
"abang tipu sayang ye kata nak melawat member...time kasih..." mama masih malu2....cewah!
papa senyum2 kambing je...
tapi senyum papa mestilah lagi manis dari senyuman kambing...
eh? kambing pandai senyum ke???
hehe....merepek2 dah mama... ;P

tapi sayangnye,
mama papa tak dapat menikmati dinner dengan aman....
putri tak nak duduk diam2... =(

next month birthday papa...
balik tu mamapapa bincang2 nak makan kat mana pulak...
mesti lah mama tak boleh nak buat surprise macam papa buat sebab papa yang selalu drive,kan...
kalau nak bg surpirse hadiah tu bole je...
tapi takut papa tak berkenan pulak...
papa kan seorang client yg cerewet... ;)

anyway abang...
terima kasih sebab ingat...
kalau abang tak ingat pun,
sayang tak amik hati...
kalau abang ingat,
pastu abang belanja makan kat kedai nasi ayam yg lima ringgit tu pun,
sayang dah berbunga2 dah... =)
i love u forever and ever and ever and ever..........

syukur ya Allah atas kesempatan yang Kau berikan ni...

ni je gambar yang dapat amik kat sana...



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.