Skip to main content


aduhai...aktif sungguh anak2 mama bile dalam perut mama...
tapi kali ni, adik putri lebih2 lagi aktif...
kadang2 rasa macam kene korek2 je rahim mama ni...
bile mama cakap dekat papa,
papa kata,"lelaki kot..."
em...best jugak ade element of surprise ni... ;)

pregnant kali ni, ape yang mama rasa berbeza dengan pregnant putri adalah...
(oh...skema nye ayat!)

1. bentuk perut mama yang agak jatuh ke bawah
masa balik melaka ari tu pun, nenek ade ckp yang perut mama nampak jatuh ke bawah...
bile mama cakap kat papa, papa kata, "jangan la buat keje banyak sangat..."
betul ke tak payah buat keje banyak2 cik abang sayang? ;)
tapi, bole ke seorang isteri (walau kurang solehah macam mama) duduk lepak2 saje kat rumah?
bole ke seorang isteri (walau kurang solehah macam mama) biar je tengok rumah bersepah?
dan bole ke seorang isteri (walau kurang solehah macam mama) duduk2 tengok tv sementara suami sibuk masak kat dapur?
walaupun kalau ikut hukum, tugas isteri cuma melayan suami je,
dan lain2 keje sume suami yang kene buat,
mama tetap tak sampai hati tengok papa buat kerja2 yang sepatutnya mama buat...
ala...lagipun, opah dah banyak sangat ringankan keje2 mama..

2. mama tak bole banyak berjalan...
smlm, mama banyak sangat berjalan masa lunch kat ofis...
sampai mama rasa baby dah turun sangat dan mama rasa sakit kat area rahim...
lepas dapat duduk n rehat, baru rasa lega...

3. mama kuat buang air kecik

4. mama kurang sensitif n nangis

5. mama tak de pulak rasa benci meluap2 kat boss mama...
ni mmg ketara sangat kebencian mama masa pregnantkan putri...hehe

yang lain2 sume same...
first trimester je loya2...
masih rajin macam selalu...
masih ade mood nak cantikkan diri...

em...perempuan kot adik putri...
tapi naluri mama tak de kuat pada mana2, sama ada perempuan atau lelaki...
memang nekad tak nak scan...
cuma doa yang dapat mama panjatkan pada Allah,
moga adik putri nanti dilahirkan dengan selamat dan cukup sifat...
dan tentu juga mama doa moga kali ni anak lelaki pula...


baby besar tido disebalik perut mama

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.