Skip to main content
seronoknye nak raya...
tinggal seminggu je lagi...
hujung minggu lepas, kita kuar shopping lagi...
kali ni cari barang2 papa pulak...
putri jangan tak tau, papa lagi cerewet pilih barang dari mama tau...
dan selalu nye, bile papa dah berkenan, benda tu tak de size pulak...
tu yang kene round lagi sekali...

mama pulak, terbeli pulak barang mama...hehe...
mama memang tak set pun nak cari barang mama dah...
sekali jalan2, terbekenan pulak... ;P
mama cakap kat papa, kalau kite turun bawh balik, benda tu ade lagi, mama nak beli lah...
papa kata, tak payah la cakap macam tu..kalau orang dah beli, dia buh la lagi stok nye...
haha...sungguh mama tak tau macam tu situasi nye...hehe...
untuk putri, mamapapa beli pampers je.... =)
putri punye dah banyak...
kalau sempat, lepas mama siap jahit langsir, mama nak buat baju putri...
kain dah siap potong, tinggal nak hantar jahit tepi...

mama betul2 excited raya kali ni tau...
sebab...mama buat preparation sendiri macam jahit baju kurung kita n langsir...
ni langsir tak siap lagi, mama rasa nervous tau... ;P
masak memasak tu serah pada yang pakar je la...hehe...
mama suka je memasak, cuma mama kurang rajin dan tak suka dok kat dapur sorang2...
 
 
under construction

lepas balik shopping hari tu, tak de la mamapapa rasa penat sangat...
so, mamapapa tak de la sibuk nak tido kejap macam last week...
rehat2 kejap, lepas asar mama pun nak masak memasak...
papa suruh masak sadin je...
pastu mama nak buat daging salai...
tapi sebelum tu, mama kemas2 dapur, perangat lauk2 yang ade, potong daging, siap kan barang2 masak,
terus mama rasa nak pitam sebab mama tak bole nak berdiri lama2...
papa dah tak bole tolong mama kat dapur sebab kene jaga putri...
sebelum ade putri, masak memasak memang aktiviti mamapapa bersama...
sekarang ni pun, kalau putri tido, mamapapa masih lagi masak bersama2...
tibe2 papa masuk dapur sambil dukung putri...
papa spot check mama...
papa tengok2 ape yang mama perangat...
ade lagi lauk ayam masak merah opah masak sahur tadi...
so papa kata, tak payah la masak sadin...
salai daging je...
mama kata mama nak pitam dah ni...
papa pun suruh mama bawak putri pegi depan...
=)
papa take over n mama baring2 kat depan sambil tengok tv n pantau putri main...hehe...

thank u abang.... =)
sayang harap, kalau adik putri ni lelaki,
dia pun jadi seorang suami yang rajin tolong isteri kat dapur macam abang...
doa sayang buat sume anak2 lelaki kita nnt...insyaAllah...
amin...



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.