Skip to main content


saat mama tulis ni, jam dah pukul 3.16 pagi...bersamaan 1 syawal...
kita berpagi raya di ipoh, lepas solat raya baru balik taiping....
kenapa mama tak tido lagi?
sebab hari ni atau lebih tepat lagi, malam ni, baru lah mama dapat kemas2 rumah n packing baju2 untuk balik kg...
kalau hari puasa mama tak bole tido lambat...
risau terlajak sahur...
kalau mama tak sahur, mama tak confident nak puasa...
pulak tu, siang2 hari menjaga putri, memang putri tak bagi mama buat keje langsung...
kalau putri kacau2 mama berkemas tu tak pe lagi...
tapi putri selalu nangis2 minta dukung bila mama nak buat apa2 keje...
bile putri macam tu, mama jadi marah sangat dekat putri...
sudah nye, mama baring2 je tgk tv...
tu yang malam hari raya baru lah mama dapat setel kan sume...

em....
mama sangat happy ramadan kali ni sebab mama berjaya puasa penuh sebulan... =)
Alhamdulillah....
tu pun pada hari ramadan terakhir, mama hampir2 tak bangun sahur...
tapi Alhamdulillah...malaikat kejutkan mama agak nye...
lagi yang buat mama happy, ade budget untuk persiapan raya...
tak macam tahun lepas...
nak belikan putri baju pun, fikir berkali2...
tapi Alhamdulillah, rezeki tahun ni ade lebih sikit...
kalau boss tak bagi bonus pun, masih bole survive sampai next gaji which is selalunya cheque gaji mama akan clear pada 10hb...
lepas mama dah start cuti, baru lah boss sibuk2 nak bagi bonus...
Alhamdulillah lagi.... =)
papa pun nampak excited tolong mama pasang langsir-baru-yang-mama-jahit-sendiri... =)
Alhamdulillah....mama rasa sangat meriah walaupun kita belum dapat bersama family yang lain...

mama nak upload gambar...tapi broadband ni sangat slow...
mama tak larat nak tunggu lagi...

SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI SEMUA...
MAAF ZAHIR DAN BATIN DARI PUTRI DAN MAMAPAPA... =)

Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.