Skip to main content


kenapa mama dah tak tulis tajuk kat sini...
sebab, ni kan diary...
sepanjang mama tulis diary, tak de pulak mama tulis tajuk untuk satu hari tu...
mama cuma tulis tarikh n hari je...

hari ni Jumaat...12 ramadhan...
sangat cepat rasanye masa berlalu...
alhamdulillah...puasa mama tak bocor lagi...
harap, Allah beri kekuatan untuk puasa penuh tahun ni...

sepatutnye, esok mama kerja...
tp, atas dasar perihatin bini boss, mama tak perlu kerja hari sabtu sepanjang ramadhan...
merasa la jugak mama berkerja 5 hari seminggu... =)
*boss memang kurang perihatin dan kurang menjaga kebajikan pekerja dia...*
tapi malang nye,
boss dan bini boss nak resign!
bole ke boss resign???
macam tak logik je...
em...bisnes dia ni, bisnes family...
so, bile ade konflik dalam family, dia dan bini dia pun decide nak undur diri...
and serahkan semua company2 dia pada adik dia-yang-lagi-kureng-dari-dia...
macam drama cine pulak...hehe...
entah ape lah nasib mama nanti...
huh...bosan la cite pasal ofis...

em...esok, bole la kite shopping!!! =)
misi mama yang terakhir adalah untuk cari kain langsir...
(huh?? baru nak jahit langsir???)
mulanya mama tak terfikir pun nak buat langsir baru...
cuma nak basuh langsir yang sedia ada n pasang balik...
sebab langsir tu je nampak moden sikit, yang lain sume ala2 kampung...hehe...
sampai la 1 hari, member mama tanya kat fb, mana nak cari mesin jahit second hand or ade tak sape2 nak pinjamkan mesin kat dia...sebab dia nak jahit langsir...
mama pun dgn senang hati offer bg dia pinjam...
tapi dia tak jadi pinjam...
sejak tu la mama terfikir nak tukar langsir...
kalau tanya papa, papa mesti jawab, tak payah. -senang je jawapan papa,kan? ringkas dan padat! ;p
tapi mama tak tanya papa, mama terus bgtau mama nak beli kain langsir, nak jahit...-ok tak strategi baru mama ni?...
nak beli siap, memang tak la...sebab mahal!

baju untuk putri, mama tak bercadang nak beli sangat sebab putri dah ade 2-3 pasang baju-jalan yang jarang2 pakai...
maklum la...kita pun jarang2 kuar jalan2...
selalu keluar pun waktu malam,cari barang dapur...
bile dah malan tu, mesti lah mama pakaikan putri baju tido je...
mama cuma nak carikan kasut je untuk putri...
yang sebenarnye, tak payah tunggu raya pun mama selalu belikan putri baju...hehe...

adui...makin merepek lak mama...
bosan sangat di ofis...
sejak boss n bini dia isytihar nak resign, keje2 sume jadi slow...
boss pun selalu hilang tak bg mama keje...
so mama goyang kaki je...
serius tengah goyang kaki ni...


"bangun pagi...
tak gosok gigi...
tak cuci muka...
tak minum kopi..."






Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.