Skip to main content
dear putri's diary...
sabtu lepas, misi mama untuk cari kain langsir, berjaya!
ramainya umat manusia kat greentown mall tu...
punye la susah nak cari parking...
nasib baik papa tak rungut2 sebab papa paling tak suka bile susah cari parking...
sebab bulan puasa kot! :p

kalau dah susah cari parking, tentulah umat manusia kat dalam tu tersangat lah ramai!!
em...kalau kat ipoh ni, kat situ la pusat mencari baju kurung, baju melayu n kuih2 raya di kala hari raya...
kite redah aje...
ramai jugak yang baru nak cari kain langsir rupenye...
ingatkan mama sorang je...
mama cepat2 cari sebab mama tak sampai hati tengok papa tunggu sambil jaga putri...
ye...mama memang kesian tengok para2 bapa yang dukung anak2 kecik sambil si ibu sibuk pilih2 benda yang berkenan di hati...
tambah2 kalau si anak ni tak mau dok diam seperti putri...
aduhai la putri...
bile stroller putri stuck di tengah2 orang ramai,
putri terus nangis2 n berdiri dalam stroller minta dukung...
sampai kan papa buat pengisytiharan yang kita memang tak bole pergi mana2 lagi... =(
memang betul!
kalau bawak putri makan kat luar,
memang mama papa tak bole makan dengan aman...
automatik putri jadi sangat2 manja minta dukung...
huh...sabau je la...

paling mama tak tahan + tahan malu,
masa kita cari baju putri kat ipoh perade...
agak lengang so shopping pun enjoy je...
mama pilih2, papa sorong putri sana sini...
-sebab stroller tak bole berhenti langsung....
nanti putri nangis minta dukung....-
disebabkan tempat tu agak selesa, putri pun mula la serasi...
cakap kuat2...
kalau mama tak nampak papa n putri, mama bole kesan kat mana papa n putri berada...
berpandukan suara putri....
tu ok la lagi...
yang agak memalukan mama adalah...
bile putri sepetkan mata n senyum tunjuk semua gigi yang ade dekat entah sape2...
aduhai...ramah nye anak mama....
paling sedih bile orang tu buat muka pelik kat putri instead of balas balik senyum-buat2 putri tu...
putri...putri...
bile mama dapat tangkap gambar putri senyum-buat2 tu,
mama buh kat sini...




Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT