Skip to main content

baju raya putri hampir siap...
tinggal nak kelim tangan n badan n sembat leher...
baju mama pulak, 1 pagi je dah siap...
mama jahit lepas sahur n sambung lepas solat subuh...
nasib baik putri tak bangun waktu tu...
tu yang beberapa jam je dah siap...
tp, unfortunately, baju mama terbesar banyak...
jadinye, kene bukak balik n jahit semula...huhu

satu malam, mama cuba pakaikan baju kurung tu pada putri...
cumil nye putri...
opah n atuk pun kata comel...
opah-seorang-pengkomen-tegar telah mengkomen...
"ok la tu...badan (potongan baju) dah cantik dah...tangan besar sikit...."
papa-seorang-pengkomen-yang-tulus-dan-ikhlas pulak ckp...
"besar nye leher...." 
atuk pulak....
"cantiknye....." -merujuk kepada putri yang memakai baju kurung...
atau dalam erti kata lain, bukan baju kurung putri yang mama jahit tu yang cantik, 
tapi satu pakej la...(termasuk putri)...
=)
tak kisah la ape pun komen nye...
mama sangat puas hati dapat jahit sendiri baju putri...

mama biarkan putri jalan sana sini, lari sana sini dengan baju tu...
nak tengok putri boleh bergerak bebas tak...
kalau boleh, bererti, mama berjaya....hehe...
dan keputusan nya, putri masih bole lasak2 macam selalu...
ade sekali tu putri terpijat kainnye, putri terjatuh n kepala tersembam ke lantai...
tapi, nasib baik putri jatuh dengan slow motion...
so, putri tak nangis n terus bangun nak lasak2 lagi... =)

sambil mama papa duduk2 rehat tengok putri jalan sana sini,
papa cakap dekat putri....
"putri dah ade baju raya...mama dah jahitkan...."
=)
tu tandanya, papa pun puas hati dengan hasil kerja mama... 
=)
sebab...
papa putri seorang yang sangat la 'tulus ikhlas' hatinya...
kalau mama buat something tu tak elok di pandang mata,
memang berjela2 la komen nya...

alhamdulillah....
=)


baju putri dah siap sepenuh nye...tinggal baju mama je nak kelim badan n tangan...

kain opah bagi....pssst....alamak opah...ni taste opah ye! yang ni pulak tinggal nak kelim jugak....kain sume dah siap...



Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.