Skip to main content


sabtu yang lalu...
papa harus jaga putri dari awal2 pagi sbb opah dah balik kg petang semalam...
papa putri yang sangat bertuah orangnya telah bgn sangat lambat sampai mama pun sangat lambat sampai ofis...
nak dekat kul 10 baru sampai...
sampai ofis, computer mama pulak tak bole on...
dah sampai masa nye nampaknye...
so, mama melangut je kat ofis...
tu pun balik lambat jugak sebab lagi 15 minit nak balik,boss pun br sampai...
mcm biasa lah,baru nak bagi keje,kan...
mama balik dari ofis nak dekat pukul 2...

mula2 mama ingat nk singgah rumah kawan mama sebab mama beli botol susu untuk putri dari dia...
tapi tak jadi sebab mama tak nak kurangkan masa2 berharga bersama putri dan papa... =)
sebab ahad papa kene ot, jadi nye, mama ingat nak pergi rumah dia hari ahad je...
pegi dengan putri...
papa izinkan tapi mama tau papa tak berapa izinkan sangat...
mama tau papa tak suka mama kuar drive berdua je dengan putri sbb papa risaukan kita...
kecuali pegi dekat2 aje...

bile mama balik, badan putri panas...
papa kata tak payah pegi la esok...
mama pun memang tak nak pegi la dalam keadaan putri tak sihat...

petang tu, belum pun mama sms kawan mama,nak bgtau yang mama tak jadi datang,
dia sms mama dulu, bgtau dia nak hantarkan botol...
mama ok je...
mama ingat, dia nak hantar esok,rupa nya malam tu jugak...
hihi...
kelam kabut mama kemas rumah...
nasib baik putri tido masa tu...

sampai jugaklah kawan mama ke rumah kita...
segannya mama...
dah la dia yang baru dapat baby...
baby pulak yang datang melawat mama n putri...
ish..ish...
papa putri siap tanya, bukan dia dalam pantang ke? hehe...

mama belikan botol tommee tippee untuk putri...
actually, putri masih guna botol yang 5oz punye...
sebab tiap kali putri minum susu, tak penah lebih 5oz...
kadang2,mama buat 4oz pun putri tak abis...
tapi mama beli saje2 buat spare...
tak sangka pulak dapat special gift... =)

putri nak jadi model bisnes online aunty kem...

mama beli botol je...tapi aunty kem yang baik hati telah bagi free diaper beg!

putri yang tengah demam terpaksa jugak buat photoshoot ni... =)

mama doakan, semoga aunty kem akan bertambah maju dalam bisnes online dia...
sehingga dia dapat bukak shop dia sendiri...
mama betul2 segan sebab tak bagi apa2 pada adik nuha n kak wafa...
dah la diorang yang datang rumah kita, siap dapat free gift lagi...
insyaAllah, bila mama dah bukak empayar mama sendiri, 
mama akan balas jasa aunty kem...
sama2 kita doa,ye...
5 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.