Skip to main content
banyaknye benda yang berlaku sejak sabtu lepas...
mama sgt excited nak cite kat putri yang mama belikan putri botol susu...
tapi sebenarnye masa tu, putri tengah demam...
demam yang sangat panas sampai ade ulser kat bibir...
kasihan putri mamapapa ni...

2 minggu lepas putri dah demam...
tapi masa tu, putri masih bole main2 lagi...
tapi demam kali ni, memang putri flat...
terbaring je...
mata tu nak tido je...
sesekali putri cakap kat mama... "teh..."
mungkin putri mengadu putri letih agaknye...
sian dia...

bile papa balik keje,
mula la putri nak berdukung je dengan papa...
papa gagahkan juga walau papa sangat penat balik dari keje...
tempat papa kerja tak de kerusi empuk,tau putri...
papa kene berdiri n berjalan selalu...
papa cuma duduk bile waktu lunch n solat je...
kasihan papa...
tapi, demi putri mamapapa, apa saje sayang...

isnin...
putri masih panas melampau...
mamapapa bawak klinik gov pulak...
geram sikit dengan cara dokter tu...
dia interview mama je banyak...
tanya itu ini...
sikit pun tak rasa sendiri panas pada badan putri...
lepas dia soal siasat mama, ade la dia check putri sume...
tapi...entah la...mama tak puas hati sebab dia tak friendly pada putri...
memang masa tu putri nangis2 berdukung je dengan papa...
sekurang2 nye, cuba lah dekati putri...
em...
siap ambil darah takut putri kene demam "D"..

balik dari klinik,
mama terus siap2 pegi ofis...
papa patut masuk keje tgh hari,
tapi papa minta cuti terus untuk tengok kan putri...
kasihan opah nak jaga putri yang demam sorang2...
dekat ofis, mama dapat sms papa, suruh beli ubat ulser...
sebab kat klinik tadi, cuma dapat ubat demam n selsema yang confirm tak mujarab pada putri...
mama terus pegi farmasi dan cari ubat...
mama tanya farmasis tu, ubat demam yang lain...
dia bg ubat masuk kat punggung n syrup perasa oren...
mama balik keje, terus bagi putri ubat punggung tu...

malam tu,
putri nampak dah ok...
putri dah mula buat aktiviti putri yang tiap malam putri buat...
iaitu, 
berjalan mengililingi papa yang baring2 depan tv...
sambil bercakap2...
lega sangat mama rasa...
syukur setinggi langitMu, ya Allah...
dan malam tu, sangatlah kerap putri bangun minum susu...
lapar anak mama ye...
siang nye tak lalu makan...

esoknye, putri dah lebih sihat...
tapi mama decide nak amik cuti...
saje2 je sebab kalau computer ofis tak siap lagi,
melangut lagi lah mama kat ofis...
baik mama dok rumah melayan putri mamapapa ni...
sangatlah panas dan bahang rumah kita di waktu tengah hari...
bukan tengah hari je...
asalkan musim panas, confirm rumah macam oven...
dan papa decide,nak pasang air cond kat rumah...
sebab sangat kasihan pada putri mamapapa ni...
apa saja untuk mu,sayang...

tgk!
untuk putri,papa sanggup buat apa saja...
mama pun dah kalah sekarang ni tau...
;P
joke saje...
ade nye air cond, bukan untuk putri sorang...
untuk mamapapa jugak,kan...
dan selalu nya, perkara2 yang melibatkan duit,
papa buat keputusan biar semua orang pun dapat rasa...
sebab, papa tak pentingkan diri sendiri...
keputusan papa selalu nya untuk kita semua...
=)
mamapapa akan kerja lagi kuat untuk keselesaan kita semua...

lena lah tido putri lepas ni,ye sayang...

budak demam tengah tido...

bile putri tido, mesti nak cari bende nak pegang...
kiri kanan nak pegang...
paling kelakar adalah bile putri tido pegang seluar kecik mama...
masa tu sofa penuh dengan baju tak berlipat...
putri yang sangat rajin 'tolong' mama pun teruja nak selerak2 baju ke lantai...
pastu, putri terjumpa seluar kecik mama...
kiri kanan putri pegang ke sana ke sini...
sampai la putri nak tido...

paling tak tahan, 
bile putri terjaga,
putri tgk tangan putri dulu...
bila benda tu terlepas dari tangan putri,
nangis2 putri cari...
bila dah dapat,
putri tido balik...



aduhai sayang...
mamapapa semakin cintakan sayang...
semakin bahagia dengan senyuman dan gelak tawa sayang...
semoga,
kebahgiaan kita,
kesihatan kita,
berkekalan hingga akhirat nanti...
amin ya Allah...




Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT