Skip to main content

lagu atuk nenek

ini lah akibat bile lame tak update blog putri...
sekali mama update, mama update sume yang dah lepas... :)

masa kita balik melaka,
putri malu2 nak berlatih tatih kat rumah atuk nenek...
dan kat sana jugak,
pertama kali mama dengar atuk nenek nyanyi lagu ni...
" tatih tatih bulan...esok pagi pandai jalan...."
selama nenek babysit baby2 orang, mama tak pernah pun dengar nenek nyanyi lagu tu...
sebab, selama ni, putri hanya dengar lagu (yang bukan di nyanyi oleh mama).
"tatih sebulan lagi....."
em...dan tentu la putri tak pandai jalan sebab putri di doakan dengan 'tatih sebulan lagi...' ;)

balik ke ipoh,
mama aplikasikan lagu atuk nenek tu...
alhamdulillah...
putri dah tunjuk kan kemajuan dalam masa kurang lebih seminggu...
belum pun genap putri setahun,
putri dah bole berjalan sendiri...

sekarang ni,
mama dah berani biarkan putri jalan sana sini tanpa melihat putri...
putri pulak tengah berlatih nak turun step...
sebab rumah kite tak de tangga...

video ni dirakam awal bulan Jun... ;)

video

video



4 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

bagaimana saya diet dengan shaklee.