Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

lagu atuk nenek

ini lah akibat bile lame tak update blog putri... sekali mama update, mama update sume yang dah lepas... :)
masa kita balik melaka, putri malu2 nak berlatih tatih kat rumah atuk nenek... dan kat sana jugak, pertama kali mama dengar atuk nenek nyanyi lagu ni... " tatih tatih bulan...esok pagi pandai jalan...." selama nenek babysit baby2 orang, mama tak pernah pun dengar nenek nyanyi lagu tu... sebab, selama ni, putri hanya dengar lagu (yang bukan di nyanyi oleh mama). "tatih sebulan lagi....." em...dan tentu la putri tak pandai jalan sebab putri di doakan dengan 'tatih sebulan lagi...' ;)
balik ke ipoh, mama aplikasikan lagu atuk nenek tu... alhamdulillah... putri dah tunjuk kan kemajuan dalam masa kurang lebih seminggu... belum pun genap putri setahun, putri dah bole berjalan sendiri...
sekarang ni, mama dah berani biarkan putri jalan sana sini tanpa melihat putri... putri pulak tengah berlatih nak turun step... sebab rumah kite tak de tangga...
video ni dirakam awal bulan Jun…

bertiga je...

pesalah cuba buang bahan bukti!

ahad hari berehat... tp papa keje... so, mama tak rehat...
papa janji nak balik awal... tapi tak... sampai pukul 7 pun papa tak balik jugak... putri sibuk pegang botol ubat papa sambil sibuk ikut mama keluar masuk bilik susun kain yang dah lipat... sesekali putri merengek marah sebab putri cuba buka botol tu, tapi tak bole... mama tengok putri leka main handbeg mama kat bilik... mama nekad nak gi mandi sebab mama tak asar lagi... kalau papa balik on time kul 6.30, mama dah asar dah...
mama mandi kerbau... cepat2 gosk gigi, cuci muka n sabun... rasanye, lima minit je mama mandi... sebab, kalau putri tak nampak mama, nanti putri nangis...
bile mama keluar bilik air, mama nampak putri berdiri betul2 depan skrin tv... tak nangis cari mama pun! bile putri sedar yang mama datang dari dapur, putri toleh.. bile putri nampak mama, putri berjalan ke arah mama sambil bercakap2... mama kagum putri tak nangis... mama ingat putri nak pegi kat mama... rupa nya putri terus masuk bilik mama... lagi sekali mama kagum...
lepas t…

setahun yang lalu...

siang tu mama malas pegi keje... mama sms ofis,bgtau mama mc... papa pulak, malam tu start shift malam... so siang tu, mamapapa kuar jalan2 beli barang dapur n renew lesen kete mama... tghari balik rumah, papa tolong mama siapkan lunch dan kami makan sama2...
macam biasa bila papa shift malam, papa nak tido sekejap sebelum pegi keje pukul 6.30 petang... mama tak ingat ape jadi pd hp mamapapa sebab tak bole nak pasang alarm... jadi nye,mama tak bole tido sebab kene jadi alarm papa...
papa pergi kerja... mama keseorangan malam tu... mama rasa baby bergerak lain macam je... mama ingat nak tido awal... tapi tak bole... dari pukul 11 malam mama sms papa, mama rasa lain macam... papa tanya nak pegi hospital ke... mama kata nanti dulu... mama tak bole tido... n balas2 sms dengan papa sampai pukul 3 pg lebih...
papa dah tak senang duduk agaknya kat kilang... papa ajak pegi hospital... dalam pukul 4 pagi, mamapapa pegi hospital... jalan raya tentulah lengang... radio pun tak de iklan... papa sempat nyanyi2, mungkin hil…

loya hari ni sgt teruk!

hari ni mama tak de mood... sgt2 tak de... rasa loya2 seawal bangun pagi... maybe sebab terlalu lapar tgh malam tadi... loya hari ni sgt teruk! mama dah makan pun masih tak hilang lagi... menderita rasanya hari ni... =(
papa suruh mama makan asam... alhamdulillah, kurang rasa loya2 tu...

semalam...
ahad hari berehat... tp papa kene overtime... bererti, bukan hari berehat jugak buat mama! sebab harus uruskan putri dan rumah seorang diri... =( setelah sebulan papa tak kene kerja pada hari berehat, mama betul2 nak nangis masa papa nak pergi keje... tapi mama control... papa lengah2 nak start moto... putri dah nangis2 nak ikut papa... mama pulak dah tak tertanggung nk menangis... dalam hati mama jerit... "cepat la pegi keje!!!!" lepas je moto papa pergi, kita sama2 nangis... putri menangis sebab mahu ikut papa dan didukung... mama menangis sebab mama harus lalui hari cuti sendiri bersama putri... ah...sedih nye... =(
mama tak larat nak dukung putri selalu,sayang... mama tgh mengandungkan adik putri... dan p…

Test Power...

terima kasih, sayang...

=)
balik dari melaka, kita singgah PD amik opah kat rumah opah chu... lepas tu, kita singgah KL... sebab papa nak gi lowyat, nak cari barang computer... sejam lebih nak sampai lowyat dari tol sungai besi tu... jalan punye lah jammed! tapi nak berpatah balik, memang tak bole... jadi, kita redah saja... sampai jua lah kita kat lowyat... asalnya nak cari barang computer... tapi kita naik sampai tingkat 1 je... tempat camera...
=)
mama dah aim nak kumpul duit n beli dslr sebelum raya hujung bulan 8 nanti... tapi hari tu, papa offer beli dulu kat situ... sekali lagi mama =) lebar.....
sebelum ni dah 2x papa offer mama beli hp baru yang best2... tapi mama tak terasa nak tukar hp sebab hp mama masih bole sms n call... mama tak perlukan hp untuk online internet semata2 nak check email atau facebook atau google ape2... mama bukan lah seorang bisnesswomen yang akaun email mama sentiasa ade orang inbox... mama juga bukan seorang yang famous yang akaun facebook sentiasa ade orang inbox... mama tak rasa benda tu perlu…

putri di melaka...

sebelum kita sampai melaka, kita pegi kenduri kawin sepupu papa dekat bangi...
terik nya panas... tentu lah putri mama papa ni tak tahan... merengek2 je...
tak de ape nak cerita di sana... cuma ade sikit gambar je yang mama amik kat sana...





sampai kat melaka dan sepanjang putri berada kat melaka, putri tak nak sume orang... asik menangis bile mamapapa hilang dari pandangan... dan asik menyendeng2 kat mamapapa.. sian kat atuk nenek, tak dapat nak dukung-peluk-cium putri... putri jugak suka curi2 pandang kat pak su... sampai kan pak su perasan yang putri suka pak su...hihi...








selamat ulang tahun sayang...

hari ni ulang tahun perkahwinan mamapapa yang ke 2... baru 2 tahun mamapapa membina masjid kami sendiri dan baru 2 orang jemaah papa... iaitu mama n putri... tahun depan insyaAllah tambah sorang lagi... atau mungkin akhir tahun ni... =) alhamdulillah...
9 tahun mama bersama papa... setahun yang pertama, cuma kenal gitu2 je... berbalas2 sms sebab mamapapa berkawan jarak jauh... kadang2 contact2, kadang2 tak... sehingga 1 hari, mamapapa janji untuk jumpa... mama bawak 2 kawan mama n papa bawak sorang kawan papa... sebelum mama betul2 jumpa papa, mama intai dulu papa... adakah papa memenuhi kriteria lelaki idaman mama... ;P tak berapa nampak sebab papa pandai menyorok... dan bila dah bertentang mata, mama jatuh cinta pandang pertama... =) ternyata fizikal papa memenuhi kriteria lelaki idaman mama... ;P tapi sifat dia, belum tahu lagi...
papa tak banyak cakap, tapi tak la terlalu malu... (eh...mama ke yang tak malu?....hehe...) tak la...cuma mama byk cakap sikit dan agak lancar berbicara bile dah mula bercakap…

maafkan mama, sayang...

maafkan mama...mama tak sengaja biarkan putri jatuh katil... mama betul2 tak sengaja... mama tertido masa nak tido kan putri... mama lupa nak letak bantal kat sebelah putri... mama terus terjaga bile bunyi berdentum dan tangisan putri... putri dah terjatuh... =( papa terus masuk bilik dan amik putri... dukung putri sambil gosok2 kepala putri... mama tak sengaja sayang... maafkan mama.. =(
****************************************************************************************
malam ni kita nak balik melaka... =) happy nye mama... mama rindu sangat dengan atuk nenek... actually, esok baru balik melaka... malam ni kita gerak ke rumah cousin papa kat shah alam n tido sana... esok nye, kite ikut rombongan cousin papa kahwin kat bangi... lepas tu baru balik melaka... mama betul2 tak sabar... semoga kita semua selamat sampai sana...