Skip to main content

episod emosi bermula...

mama penat...
mama tak larat nak berdiri lama2...
duduk lama2 pun mama rasa nak muntah je...

semalam mama mc...
saja2 je...
tak pegi klinik pun beli mc...
biar la klu kene potong gaji pun...
dapat la mama baring2 saje...
opah suruh mama baring kat bilik kalau nak rehat betul2..
sebab memang penat nak layan putri...
tapi mama tak nak...
mama tak kisah kalau kene layan putri...
asalkan mama dapat baring2...
asalkan mama tak dengar suara boss yang buat dosa mama bertambah...
sebab rasa benci meluap2 pada dia...

mama tensi...
tensi nak pegi ofis tu...
mama nak berenti...
dah bagi surat resign pun...
tapi papa tak kasi...
dia tak cakap, tapi mama tau...
sbb mama kan isteri dia...

mama nak keje dari rumah...
tapi putri pulak tak kasi...
aduhai putri...
tak bole ke putri main sendiri?

bile mama on je computer,
kalau putri tengah main,
putri datang kat mama,nyendeng2,panjat2,nak dukung dan macam2 lagi...
kalau putri tengah tido,
putri pun terbangun dan terus nangis nak nenen...
aduhai putri...
bunyi mama tekan button on computer pun bole terjaga?
tu baru on computer...
belum lagi mama start bukak software...
nak balas email, nak tulis "hi" pun tak sempat...
putri nangis n rengek2 dengan tiba2...
tiba2...
kenapa macam tu wahai putri?
kenapa tak bagi chance mama berkerja di rumah?
mama penat la keje kat situ...
bukan penat buat keje,
tapi penat menanggung stress...
bukan mama tak cari tempat lain...
tapi belum ada rezeki mama lagi...
sadisnya... =(
 
 
gambar ni hanya beberapa minit saja...


Post a Comment

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT