Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

Putri..lambang keikhlasan cinta mama papa...

wahai putri mamapapa... kamu sangat ligat sekarang... dah berapa kali kamu jatuh tersungkur... dah berapa kali kamu benjol di sana sini... memang mama agak bebaskan kamu untuk explore sendiri rumah kita... opss..rumah sewa kita... memang mama tak berapa jaga putri bile putri cuba2 berdiri... sebab mama mahu putri belajar dengan sendiri... dan mama tak mahu halang kemahuan putri selagi kemahuan putri tu membawa kebaikan untuk putri...
tgk la ni... ponat mama papa tau!














Mama seorang suri rumah...

memang mama ber'impi' untuk jadi suri rumah... kemas rumah, hias rumah dan jaga putri dengan sendiri... mama memang suka buat sume benda sendiri... selagi mama mampu, mama tak nak minta tolong orang lain...
menjadi suri rumah walau cuma sehari setengah setiap minggu, buat mama rasa tak puas nak tgk sendiri perkembangan putri... kalau bole, mama nak jadi orang pertama yang tengok putri pandai buat sesuatu... tapi, tak bole... =( mama akan terus berusaha ke arah itu!
mama tak pernah ajar putri pegang makanan sendiri... dan mama rasa, opah pun tak pernah ajar putri pegang botol sendiri... putri cuma tau nganga kecik2 je... putri cuma nganga besar2 bile putri tak sabar nak nenen, lepas tu mama sengaja lambat2 bg putri nenen...hihi.. kalau la bole,mmg mama nak rakam momen tu... cuma mama takut terambil gambar nenen pulak... ;P



tapi bile snack tu dah pendek, putri tak tau macam mana nak buat... putri pun menangis minta mama suapkan...
manja nya putri mama ni... tak tau la kenapa putri selalu sangat men…

Meet Uncle Hakim, Uncle Taufiq n Uncle Sufyan...

Hari yang mama tunggu2 akhirnya menjelma jua... kita pegi kl, visit new baby born, Natalia Raisha, old baby born, Muhammad Nur Syafiq, n atuk,nenek, pak long, mak ngah, pak ngah, pak lang, pak teh n pak su...
tak de ape nak cerita sbb sgt happy...(mama yg happy!) so..just enjoy the photos... =)


lepas tu, kita ade visit rumah baru mak ngah yang bakal  mak ngah pindah bulan 6 nanti... =) ade swimming pool... abang syafiq n putri mandi swimming pool.. =)


so, bile mak ngah dah pindah rumah baru nnt, bole la kita mandi swimming pool lagi... mama pun nak mandi sama...yey!


lepas tu, kita visit pulak baby aisya at taman melati, gombak...



sebelum kita balik ipoh, ambik gambar lagi... untuk kenang-kenangan buat putri dah besar nanti...

Ni dia yang mama sibuk kan sgt tu!

baju untuk putri...
and present for new baby born, Natalia Raisha...




=)

Putri membesar dengan sihat!!

alhamdulillah... putri mamapapa sedang membesar dengan sihat... sudah hampir 10 bulan... banyak mulut... tengah makan pun nak cakap sampai tersedak2... ni gigi dah 2... tapi 2-2 pun belum tumbuh sepenuhnya lagi... mujurlah putri kurang menggigit nenen... keep it up,baby! jangan gigit nenen,ok!

mamapapa memang tak manjakan putri dengan mainan... tapi sesekali, mama belikan... reaksi putri bile dapat mainan, putri peluk erat2... macam tak nak bg sape2 pun... tp reaksi tu cuma 10 minit pertama lepas mama bagi putri mainan... lepas tu.... huh! patut pun papa tak bg mama belikan putri mainan sangat...

putri bukan sekadar banyak mulut, tapi jugak, banyak kaki... memang letih nak kejar putri merangkak laju2 sekarang ni... ni sebab tak terkejar la ni... putri berjaya panjat kotak printer! syabas baby! =)

sekian saja laporan tentang putri... mama masih sibuk dengan projek yang mesti siap sebelum sabtu... tinggal malam ni je nak siapkan semua nya... ntah projek ape yang mama sibuk sangat tu! ;P

Kisah hujung minggu...

em...tak de apa yang menarik... cuma, hari ahad papa tak keje, so mama rehatsikit buat keje2 rumah...
sabtu malam ahad, kita keluar cari barang dapur... balik tu, papa bawak ronda2 pekan ipoh... tak ade apa2 yang menarik pun kat pekan ipoh waktu malam...
ahad malam isnin, kita keluar pegi kedai computer... computer ade problem lagi... tapi, cuma papa je yang turun sbb hari hujan... putri tinggal dalam kete dengan mama... seperti biasa, ni la keje mama bile tinggal berdua je dengan putri...




sebenarnya mama tengah sibuk nak siap kan projek baru... projek ape? tentu lah projek menjahit baju putri... =) nanti kan hasil nya...
tapi,entah bile bole siap... putri asik kacau je... papa pulak, tak support mama... kurang2, tolong la layan putri... kang mama shopping baju putri kang! ni sbb nk berjimat la mama jahit sendiri baju putri... sekian...terima kasih!

april fool kah?

2,3 hari ni putri selalu tak keruan... menangis2 entah apa punca... sakit ke, mengantuk ke, nak main ke, langsung putri tak bgtau... eh...mesti lah,kan...putri kan tak pandai cakap lagi... mama tak kisah kalau putri nak rengek2 dengan mamapapa... tp mama kisah kalau putri nangis2 dengan orang lain... sebab mama kisah kalau orang lain marah putri sebab tak sabar dengan putri... mama yang marah,tak pe!
malam tadi, sebelum maghrib putri tido... sampai isyak pun putri tido lagi... macam biasa lah... putri takkan sambung tido sampai pagi nyer... tak pe lah... dalam kul 11,mamapapa dah siap2 nak tido... putri masih nak main2 lagi... kami layan kan aje... sampai papa tak larat dah nak layan, mama layan putri sorang2... dan akhirnye, tido jua...
tgh2 malam, 2x putri tido tak selesa... tiba2 menangis entah ape punca... mama bg nenen, putri hisap sekejap je, lepas tu nangis balik... mama dukung putri, pun putri diam sekejap, lepas tu nangis balik... mama baringkan putri, sumbat puting n tepuk punggung putri kuat2, pa…