Skip to main content

Putri Naurah demam... =(

Isnin malam selasa...
putri bangun dalam pukul 3 pg, nak susu...
mama susukan sambil riba putri,
mama rasa bahang dari badan putri..
mama rasa dahi putri,
panas!

pertama kali putri demam sejak 8 bulan dari putri lahir...
3 kali cucuk pun putri tak demam...
mama letak cool fever,
sambil mama sapu2 dahi n leher putri dengan tuala basah...
putri marah...
sebab mama kacau putri tido...
em...tak pe la...
mama biarkan putri tido, 
sampai subuh...
bile dah nk dekat subuh,
baru mama bgtau papa n baringkan putri kat tgh2 antara mama papa...
putri pun dah start rasa tak selesa...
pusing sana sini...
sepak2 papa...

lepas subuh, 
terus kitorang mandi n siap2 nk bawak putri pegi klinik...
cadang nye nak bawak ke klinik biasa...
tapi tak de pulak yang bukak seawal 8.30 pagi...
pegi jugak la kk jelapang tu...
dokte suruh amik darah,sbb takut demam D...
2 kali pegi amik,tapi tak dpt jugak nak uji...
1st amik,sampai makmal,darah putri dah beku,tak bole test...
2nd amik,dalam jarum tu lagi dah beku...
terus orang amik darah tu give up n suruh bgtau dokte yang darah putri tak bole amik,susah...
orang tu kesian agaknye nak cucuk anak mama...
dengan putri nangis2 nye...
sian anak mama...

bile bgtau dokte,dokte tak puas hati sbb tak dpt amik darah putri...
kalau ikutkan hati dia,dia nak suruh amik lagi..
tp,dia ikutkan hati dokte lain,dokte lain tu suruh datang lagi esok...

so..esoknye,kite datang lagi...
mama rasa putri masih panas, 
tp tak sepanas semalam...
dr 38.1 dah turun ke 36.3...
dapat check darah kali ni, 
alhamdulillah...tak de ape2...
moga2 putri cepat sihat ye!

tu je kisah nye....
panjang pulak mama tulis hari ni...hehe...

ni muka budak demam...

walaupun demam, lasak tetap lasak!
aiseh....dah pandai marah-dengan-cara-nangis bile mama atau papa atau opah halang putri buat sesuatu...
kalau terkena dengan opah, opah marah putri balik...
kalau dengan mama papa, 
tentulah kami pujuk putri baik2 n cuba amik hati putri....
sebab kami kan mama papa putri! =)



2 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT