Skip to main content

mama nak resign...

mama nak resign...
tapi mama cintakan kerja mama,
seperti mana mama cintakan keluarga mama, papa dan putri.
mama cintakan seni reka cipta,
sebelum mama kenal papa dan sebelum mama ade putri lagi.

mama nak resign...
tapi belum ade lagi company lain yang nak hire mama.
mama tak bole berhenti terus dari kerja mama,
sebab mama perlu terus bekerja untuk dapat kerja lain yang lebih baik dari sekarang.

mama nak resign...
papa dah approve.
tapi mama tak sampai hati nak biar papa kerja sorang2 cari nafkah.
sebab nanti tak cukup duit nak balik melaka atau sekurang2 turun kl jumpa atuk nenek di kl rumah mak ngah.
oh...tiba2 mama rindu sangat2 dekat atuk nenek putri... =(

mama nak resign...
bukan saja2 sebab mama malas nak kerja,
cuma mama tak suka environment keje kat sini,
mama tak suka orang2 ini,
sebab diorang makan binatang yang kita haram makan,
dan kadang2 diorang tak respect mama sebagai orang islam,
dan lagi, diorang akan lebihkan kaum diorang dari mama.

mama nak resign...
berkali2 mama cerita masalah ofis kat mak ngah,
sampai mak ngah cakap,
"akak tak tahu macam mana ko bole bertahan"
dan jawapan untuk soalan mak ngah adalah...
"sebab mama sangat2 suka kerja2 design...
mama rasa mama tak bole hidup tanpa design..
sebab tu mama masih bertahan..."

yang sebenarnye...
mama cuma nak resign dari office ni...
bukan resign terus dari berkerja...
masih jauh impian dan angan2 mama yang sedang mama usahakan...
mama percaya Allah tak kan kecewakan mama...
mama percaya satu hari nanti Allah akan tunaikan doa2 mama selama ini...
mama percaya ada sinar bahagia untuk mama yang bersabar selama ini...
dan mama percaya hanya Allah yang beri segala apa yang mama peroleh sekarang dan di masa hadapan...
sesungguhnya Allah itu Maha Pengasih lagi Penyayang...
juga Allah itu Maha Mendengar malah setia mendengar setiap rintihan mama...

semoga...
apabila putri dah besar nanti,
mudah lah segala perjalanan putri untuk capai impian dan cita2 putri...
amin...

FREELANCE 2D & 3D INTERIOR DESIGN (COMPUTER VISUALIZATION)
For more detail,
kindly email zu at
2 comments

Popular posts from this blog

Vitamin shaklee untuk pesakit thyroid

cerewetnye kami nak beli rumah!

Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

BAGAIMANA MERAWAT BAYI SELSEMA DAN BATUK TANPA UBAT