Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Nampak gigi sebatang,lesung pipit sebelah...

Putri check up 8 bulan...
wah!!! dah 8 bulan anak mama... =)
pegi klinik dengan opah...
hari ni nampaknya tak ramai orang...
check up putri pun kul 10 lebih sikit dah settle...
(owh...macam biasa,kul 9 baru gerak dari rumah...)
parking pun senang je...
alhamdulillah...
tapi,opah pun ade check up hari ni...
so,kite tunggu opah dalam kete...
sebab putri nampaknye dah mengantuk...
bole la putri baring2 kat seat belakang... =) "mama...biar putri amik gambar sendiri..."

"mama pulak amikkan...putri posing ye..."






"mama..putri penat dah la...putri nak tido..." gedebab nye peha anak mama!

Susahnye nak tidokan Putri Naurah...

ramai anak kawan2 mama yang lepas maghrib diorang tido sampai esok pagi...
bangun cuma nak susu atau diaper dah basah sangat...
tapi Putri Naurah lain...
memang tak sama dengan anak orang lain...
memang takkan tido selagi mamapapa tak tido...
memang seorang PUTRI!

kalau maghrib tu Putri tido,kul 9 atau 10 Putri bangun balik...
selalunye,waktu tu mamapapa dah nak masuk tido...(pukul 11)....
em...kalau baru bangun tido,sah2 la susah nak tido balik,kan...
macam tu la Putri mama yang bernama Naurah ni...


so,untuk bg putri senang tido (lepas bgn dr tido),
haruslah mama main2 dengan putri sampai putri penat...
atau mama yg penat n tido dulu sebelum putri?
hehe...tu kene tanya papa...


baik je...(konon)
"mama nanti jangan lupa tutupkan lampu..." amboi2...order je ye! "oo..mama nak paksa putri tido ye...no way!" AKSI PUN BERMULA
"mama...kuku kaki putri mama tak potongkan lagi..." sengaja cari alasan... "eh mama...ape kat dinging tu?..." nak alih perhatian mama pulak …

Baru nak beli baby cot!

Hihi... mama memang teringin sangat2 nak ade baby cot... wife boss mama dah hadiahkan tilam untuk Putri sejak Putri 8 bulan dalam perut mama... tapi,bile Putri hampir 8 bulan baru mama dapat beli... ade rezeki lebih sikit awal tahun ni,kan.. alhamdulillah...
katil baru Putri yang baru je sampai rumah... terus mama papa letak tilam,pasang cadar,letak tilam tepi2 tu dan bagi Putri enjoy katil baru... =)

Tempat Putri beradu...

aiyo amoi... sejak dah pandai merangkak ni,bangun2 tido terus nak merangkak... pastu nangis2... ish..ish...manja budak ni!

Takde bedding,cuma guna comforter mama... maklum la,mama papa Putri ni adalah golongan yang under budget dan akan memanfaatkan apa saja benda2 yang dah lame tak pakai... =)
Yang penting,Putri mahu tido disitu... (mungkin sebab tilam yang best kalau nak compare dengan playpen dulu tu...) dan mama papa punya ruang yang luas untuk tido... =) tapi, kasihan mama... tak dapat nak susukan putri sambil baring2 di waktu tido mama... =(

Putri membesar dengan titisan susu yang sangat mahal!

Sebelum lahirkan Putri,mama punya impian nak susukan Putri dengan susu yang paling mahal sekali iaitu susu mama... branded tau! =) Mama tak punya experience nak susukan baby...(of course la,kan...) Cuma berbekalkan azam yang kuat serta sokongan dari nenek dan mak ngah Putri serta bacaan dari blog2 mereka yang senior,mama berjaya juga capai azam mama hingga hari ini... Hingga Putri hampir 8 bulan kini... Tapi sayang,maafkan mama sebab mama tak cukup ilmu masa mula2 dolu... Mama tak buat stok susu yang banyak untuk Putri.. Susu Putri umpama kais pagi makan pagi,kais petang makan petang.. Maka,tercampur jua lah susu formula bile Putri terbanyak minum hari tu atau mama terkurang perah susu Putri... =( Sangat sedih...tapi...mama bangga dengan Putri... Sebab,Putri me'reject' sume susu2 formula yang mama dah cuba bagi Putri... Susu mama jugak yang sedap,kan? =) Di sebab kan itu,mama masih berusaha keras untuk memerah susu Putri masa mama kerja dan korbankan masa lunch mama (untuk pegi shopping2 …